HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A Kisgazda Ifjúsági Tagozat 2008. augusztus 22-én megszavazott határozatai.

Kisgazda 2008.08.23. 19:27

1. A Kisgazda Ifjúsági Tagozat (KIT) országos vezetősége határozatot fogad el arra vonatkozólag, hogy az ifjúsági tagozat a jövőben is a KPE szervezeti keretein belüli tagozatként kíván működni, amely elsősorban az ifjúságot érintő kérdésekben kíván önállóan megszólalni a KPE által képviselt népi-nemzeti értékek mentén.

2. Azokon a településeken, ahol a helyi KPE-KPSZ alapszervezeten belül a KIT külön csoporttal rendelkezik, ott az ifjúsági tagozat elsődleges feladatának tekinti, hogy tagjai a felnőtt szervezetet segítsék a modern világ követelményeinek való megfelelésben, hogy munkabírásuk, technikai-informatikai tudásuk és lendületük hasznosításával kiegészítsék a felnőtt tagságot. Az ország azon pontjain, ahol még nem alakult helyi KPE-KPSZ szervezet, de az ifjúsági tagozat jelen van, ott a KIT helyi vezetőségének tagjai felkeresik a KPE választókerületi delegáltját, és felajánlják neki szolgálatait helyi KPE-KPSZ szervezet létrehozásának céljából.

3. A 2009. tavaszán esedékes Európai Parlamenti képviselőválasztás sorsdöntőnek ígérkezik a magyarországi közélet szempontjából. Ezért a KIT hangsúlyosan készül a kampányra, amelynek kezdetére létrehozza saját kampánycsapatát Tábori Ferenc megbízott kampányfőnök vezetésével. A kampánycsapat fő feladatának Dr. Becsey Zsolt kisgazda EP-képviselőjelölt kampányának támogatását tekinti, ennek érdekében - ha a szükség úgy kívánja - országjárásba kezd a dél-alföldi régióban.

4. A magyar jövő záloga a magyar föld, a magyar agrárium védelme. Ezért a KIT hangsúlyosan szándékozik képviselni a mezőgazdaságban elhelyezkedni kívánó fiatal gazdálkodókat, segíteni kívánja őket a földhöz jutásában és önálló vállalkozások elindításában. Az ifjú kisgazdák agrárértelmiségiek, agrár-szakirányú tanuló hallgatók bevonásával szaktanácsadói fórumot kíván teremteni a mezőgazdaságból élő fiatalok számára.

5. A tagozat munkacsoportjai - a szociális, az informatikai és a nemzetpolitikával foglalkozó "összmagyar" munkacsoport - aktív részesei szeretnének lenni a kisgazda program-előkészítő bizottság munkájának. Ezért a munkacsoportok korosztályuk problémáira fókuszáló rövid írásbeli anyagot készítenek, amelyet legkésőbb szeptember közepéig átadnak Kékkői Zoltánnak, a program-előkészítő bizottság politikai vezetőjének.

6. A KIT országos vezetősége örömét fejezi ki amiatt, hogy a Drogmentes Magyarországért Charta felkeltette a média, és ezzel együtt a társadalom érdeklődését. A vezetőség a Parlament őszi ülésszakának megkezdéséig legfontosabb feladatának a charta népszerűsítését tartja, ennek érdekében október elején szakmai konferenciát szervez középiskolai tanulók számára.

7. A KIT vezetősége támogatja a KIT elnökségének azon törekvését, hogy a Fidelitasszal, mint a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség ifjúsági társszervezetével szerződésben rögzített módon alakítson ki együttműködést, egyúttal támogatja a Fidesz Ifjúsági Tagozatával kialakult jó munkakapcsolat további fejlődését is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr20629510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása