HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kapós lett a kisgazda név, avagy szélhámosok kíméljenek

Kisgazda 2009.11.04. 02:47

Közeledik az országgyűlési képviselőválasztás ma még bizonytalan időpontja, máris megjelennek a próbálkozók, a kísérletezők, és persze a szélhámosok is.

Úgy tűnik, két választás között szitokszó a kisgazda, a választáson meg kívánatos. Mi, akik a Fidesz Szövetség kisgazdái vagyunk, szívesen olvasunk időnként olyan híreket, mint amilyeneket legutóbb a delmagyar.hu honlapon tettek közzé:

"Hirdetésben, 250 ezerért keresnek elnököt a kisgazdák

Szeretne megélhetési politikus lenni? Ha igen, jelentkezzen a Történelmi Kisgazdapárt felhívására. Ha átverik, ne csodálkozzon: a kampányra készülő kispártoknál tagdíjra és sok munkára lehet számítani, fizetésre nem.

Válságos időkben felkapja az ember a fejét, ha olyan hirdetéssel találkozik, mint amilyet a Történelmi Kisgazdapárt nevében jelentettek meg országszerte a Szuperinfóban. A politikai szerveződés munkát kínál: a megye egész területéről elnököt, főtitkárt és pártigazgatót keresnek. Kezdésként nettó 110 ezret, 3 hónap után nettó 250 ezret ígérnek, cserébe pedig szervezkedni kell.

A jelentkezés feltétele középiskolai végzettség és egy önéletrajz, amit a kisgazdapart@freemail.hu címre kell elküldeni.

Mi is írtunk egy elektronikus levelet a fenti címre, de csak egy üres válaszlevél érkezett vissza. Telefonon viszont sikerült elérnünk a párt elnökét, Szaniszló Lászlót, akinél először a munkalehetőségről érdeklődtünk. Ő egy kecskeméti férfihoz irányított, mondván, ő mindent el tud mondani. Tóth Ferenc József be is avatott: megyénként 2500 támogatót kell szervezniük. Neki és tucatnyi érdeklődőnek hétfőn tájékoztatót tartott Kecskeméten az elnök, aki azt mondta, bizonygatta, külföldről 600 milliós támogatást kapnak, abból fedezik a munkabéreket is.

Tóth Ferenc József hozzátette, ő még nem, de szerinte tízen aláírták a munkaszerződést a hétfői tájékoztatón. Számára nagyon hitelesnek tűnt Szaniszló László, aki a programot is bemutatta, és még azt is elárulta, hogy a Történelmi Kisgazdapárt a Dávid Ibolya vezette MDF-fel közösen indul a tavaszi országgyűlési választásokon.

Ezután felhívtuk az MDF sajtóosztályát. Tőlük azt a választ kaptuk, hogy a Történelmi Kisgazdapárt valóban jelezte tárgyalási igényét az MDF-nek, de még az első megbeszélésre sem került sor, ezért megegyezés sem születhetett.

Miután az interneten is rákerestünk a pártra, a csábító ajánlat gyorsan megkérdőjeleződött. Ilyen elnevezésű párt ugyanis nem létezik. Arról viszont találtunk bejegyzést, hogy a hirdetés feladója sokakat rászedett már: egy bélyegzőkészítő vállalkozásnak nem fizetett a megrendelt áruért. Náluk úgy adta elő magát, hogy a Magyar Vidék és Polgári Pártot képviseli, amely nevet szeretne változtatni, ezért kellenek új bélyegzők. Az új név: Történelmi Kisgazdapárt.

- Ez egy szélhámos, nem tudunk vele mit kezdeni - nyilatkozta lapunknak Bánk Attila egykori országgyűlési képviselő, aki most a Magyar Vidék és Polgári Pártot (MVPP) vezeti. Először ennél a szerveződésnél kopogtatott a pártfunkcionáriusokat toborzó férfi, de még időben kiderült, hogy nem jó szándékból, ezért meg is váltak tőle. - Az OTP-től hitelt akart felvenni, és munkáltatóként az MVPP-t jelölte meg. Nálunk azonban senki nem kap fizetést, hiszen évek óta se bevétele, se kiadása nincs a pártnak - mondta Bánk Attila. Megkérdeztük más kisebb pártokat, de a Zöld Baloldalnál egyetlen vezető sem, a Lehet Más a Politika (LMP) mozgalomnál pedig csak 6 országos vezető kap fizetést.

Hogy felfedjük kilétünk, újra felhívtuk Szaniszló Lászlót. A fenti felvetésekkel kapcsolatban elmondta, az MVVP-nél pénzért dolgozott, ingyen el sem vállalta volna. A bélyegzős ügy szerinte rágalmazás, pert is akasztott a másik fél nyakába. Megerősítette, hogy külföldről kapott százmilliókból fogják finanszírozni a kampányt, így a pártfunkcionáriusok fizetését is. Arra a kérdésre, hogy miért nincsenek bejegyezve, illetve miért nincs honlapjuk, azt felelte, szeptemberben alakultak, be is jegyezték őket, csak még nem vették a pártot nyilvántartásba, a honlapjuk pedig 2 héten belül elkészül."

Az induló választási küzdelemben jól esik időnként megpihenni, és néha nagyokat kacagni. A hír tanulsága nagyjából annyi, hogy érvényes a sánta kutya esete, meg az is, hogy a nagyot akarásnak nagy nyögés a vége.

(kpe.hu)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr891497545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belyegzo_betumix (törölt) 2009.11.04. 23:46:20

Hát igen, az említett bélyegzőket nálunk is meg akarta rendelni, de nálunk hála istennek nem, a gyártó cégnek meg pechjére betrafált.
Ugyanis mi nem adtuk be a derekunkat, hogy csak bizonylatot mutasson a kifizetésről...

szövetség 2010.01.16. 10:10:34

Sajnálatos, de a mai napig folytathatja és folytatja is csalásait! Hab a tortán, hogy a területi elnökök és titkárok is segítik ebben, így hitelesebb a dolog. Mi is belefutottunk szélhámosságába, nem véletlen írom a segítőket. Ők, mint Debrecen-i és Miskolc-i elnöknek és titkárnak kiadva magukat, félrevezettek, megtévesztettek minket. Ki gondolná, hogy ez a nevezett: Történelmi kisgazdapárt, nem is létezik!? Nálunk a feljelentés mint: Szaniszló László és társai.
De egy jó hír az érintetteknek, valami elindult ebben az ügyben. Idézet a belyegzoexpressz.hu/blog oldaláról:

timi0628 2010-01-12 23:41 boldog vagyok :)))
A szaniszló úrfi NYILVÁNOS tárgyalása 2010.02 02-án lesz Tatabányán 13:00kor :)))))) aki akar jöjjön nekem ott a helyem
süti beállítások módosítása