HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Tanácsoztak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisgazda vezetők

Kisgazda 2009.11.04. 02:54

A választási küzdelem előkészítésének jegyében a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisgazda vezetők Törökszentmiklóson megbeszélést folytattak.

A választókerületekben a választási kampányért felelős személyek kijelölése megkezdődött, a Kisgazdák a megyében szervezetten készülnek a várhatóan a szocialisták részéről elkeseredett és mocskolódó kampány leküzdésére.

Megállapították a kisgazda vezetők, hogy a megye területén gazdálkodó kis és középbirtokosok igen súlyos helyzetbe kerültek az alacsony felvásárlási árak és a korábbi aszály miatt. Az őszi vetés közvetlen veszélybe került, mert a gazdálkodóknak a vetőmagra, a szükséges növényvédő szerekre sincs meg a megfelelő pénzük. Súlyosan érinti a gazdálkodókat az is, hogy a korábban kényszerűen felvett hitelek törlesztését nem tudják vagy csak késedelmesen képesek teljesíteni.

Megállapították továbbá a kisgazda vezetők, hogy az eddigi súlyos munkanélküliség Szolnok megyét elviselhetetlenül nehéz helyzetbe hozta, a munkahelyteremtés az elkövetkező időszak legfontosabb feladata. A közelgő tél nagyon sok családot felkészületlenül téli tüzelő hiányában éri el, ezért ismét attól kell tartani, hogy sokan a saját lakásukban fognak kihűlni, életüket veszteni. Számukra az azonnali segítség megkerülhetetlenül szükséges.

A Kisgazdák 2009. november 28-án Kenderesen tartják az Észak-Közép-Magyarországi kisgazda régió vezetőinek tanácskozását. A tanácskozást követő Fórum előadói Dr. Kövér László, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke, illetve Dr. Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ elnöke lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr501497554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása