HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Orbán: Egy új küzdelem hajnalán vagyunk! + Videó + Képriport

Kisgazda 2009.10.26. 06:02

Lehet a nép ellenére kormányozni, de az olyan kormányokat, amelyek megrövidítik az embereket, eléri a végzet – mondta el Orbán Viktor a Fidesz 1956-os forradalomra emlékező ünnepségén, Nagytétényben. A zászlóavatásra utalva kijelentette: a mostani alkalom egy új küzdelem kezdete is.

Nézze meg képgalériánkat!
Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!

Ez a zászló azt jelenti, hogy egy nagy, sorsfordító küzdelem kezdődik Magyarország számára – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Budapest XXII. kerületében, az 1948-ban lerombolt, most újjáépített nagytétényi országzászló emlékművének felavatásán. „Nekünk, akik felelősséget érzünk Magyarország sorsáért, immár nem az a dolgunk, hogy a bajokon rágódjunk, hogy emésszük magunkat az elpazarolt évek miatt, hanem hogy végigvigyük, amivel a történelem megbíz bennünket”, hogy legkésőbb öt hónap múlva győzelemre vigyük Magyarország ügyét, aztán újjáépítsük Magyarországot – hangsúlyozta ünnepi beszédében a Fidesz elnöke, amelyet a távirati iroda idézett.

Hát nem tanultunk még eleget?
– tette fel a kérdést Orbán Viktor. A Fidesz elnöke leszögezte: tanulékonyabbá kell válni. Mint kifejtette, lehet a nép ellenére kormányozni, de az olyan kormányokat, amelyek megrövidítik az embereket, eléri a végzet. „Eljön az az idő, amikor vállalni kell a felelősséget a hivatali visszaélésekért is” – tette hozzá Orbán. A pártelnök ezen szavait viharos taps fogadta.

Volt egy gondnok, aki 1956-ban nem sietett az utcára, fülét inkább a rádióra tapasztotta, idegen volt tőle a vakmerőség – magyarázta Orbán. Aztán egy napon november lett, csípős, fájdalmas ősz, a gondnok megijedt és elásta az újságokat – tette hozzá. Aztán újabb esztendők következtek, a gondnok az elásott újságok, az igazság közelében szeretett üldögélni, sehol nem volt jó, csak ott.

Amikor felvonnak egy zászlót, az két dolgot jelenthet – utalt Orbán Viktor az országzászló avatására. – Vagy azt, hogy lezárult egy küzdelem, vagy azt, hogy éppen most kezdődik. Orbán Viktor kijelentette: a mostani alkalom egy új küzdelem kezdete. A volt miniszterelnök a tétet rendkívülinek nevezte, talán soha többé nem adódik még egy lehetőség arra, hogy lezárjunk egy korszakot, hogy aztán új irányba induljunk el.

Orbán kijelentette: 1956 példája azt mutatta meg, hogy Magyarország igazi hangja a józan ész hangja. Nem a szélsőség, nem a diktatúra, nem a pénz, nem a gyűlölet hangja, hanem a józanul cselekvő, gondolkodó magyar emberek hangja. „Én ezt a hangot hallom ma is” – fogalmazott Orbán Viktor.

18 órától a Hír Televízió sugározza Orbán Viktor nagytétényi ünnepi beszédét. A műsort szombat este 22 órától, illetve vasárnap 15 órától is megismétlik.

Konopás Noémi - Lippai Roland

Forrás: mno.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr831475240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása