HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Baranya megyében járt a KIT ügyvezető alelnöke

Kisgazda 2009.11.17. 16:14

Füredi Zoltán a Kisgazda Ifjúsági Tagozat-KIT Baranya megyei elnökének meghívására Harangi Fülöp az ifjúsági szervezet ügyvezető alelnöke három napos látogatást tett november 6-8 között Baranya megye 5. választókerületében, amely Mohács és térségét foglalja magában. A három napos látogatás folyamán a KIT ügyvezető alelnöke vállalkozók és gazdálkodók véleményét kikérve megismerkedett a térség problémáival, nehézségeivel és az polgárok elvárásaival.

Ezen elbeszélgetések során szó esett a bankok hitelezési gyakorlatáról, a magyar vállalkozók helyzetéről, a mezőgazdasági felvásárlási árakról és az állami tulajdonú földek tervezett értékesítésről tartós bérbeadási szándékáról. Az itt élő emberek hangot adtak azon véleményüknek, hogy elegük van a bankok azon hitelezési gyakorlatából, hogy amikor rosszul alakulnak  a gazdasági viszonyok akkor önhatalmulag mindenféle egyeztetést melőzve módosítják az adós kárára a hitel szerződésben foglaltakat mégpedig úgy, hogy egyik napról a másikra súlyos tízezrekkel megemelkedik a  törlesztőrészlet összegét. A gazdalkodók pedig fix összegű felvásárlási árak árvényesítését várnák el az államtól és azt, hogy a jelenlegi feltétek mellett ne kerüljön sor az állami tulajdonú földek értékesítésére tartós bérbeadására, mert több ezer hektár termőföld árát egy összegben magyar gazdálkodó előteremteni nem tudja erre csak külföldi spekulánsok befektetők képesek.

A magyar vállalkozók helyzete Füredi Zoltán elmondása szerint siralmas. A vállalkozók nagy része ingyen dolgozik, profitot termelni nem képesek, a vállalkozások tömegei veszteségesek, mivel a munkanélkülivé vált emberek nem vásárolnak, mivel nincs miből. Tehát új munkahelyek teremtése a vállalkozói szektor életbemaradását is elősegítené, ugyanis ha van munkája az egyének akkor könnyebben vásárol ezáltal nyereségessé vállhat egy vállalkozás és akkor a vállalkozó már képes fejleszteni amely új munkaerő alkalmazását is indokoltá teszi.

Harangi Fülöp a KIT ügyvezető alelnöke ígéretet tett arra, hogy az elmondotakat továbbítja a kisgazda országgyűlési képviselők irányába, akik minden bizonnyal az elhangzotakra igyekeznek megoldást találni. De  gyors eredményre megoldásra az esély nagyon minimális, mert a jelenlegi Országgyűlés kormánypárti és álellenzéki többsége mindenféle észszerű javaslatot lesöpör az asztalról arra hivatkozva nincs pénz válság van előbb a válságot kell kezelni  csak ezt követően van lehetőség az emberek problémáinak megoldására. De a kormányparti urak és hölgyek rendszerint elfeledkeznek arról ha a polgárok problémáinak megoldása csak másodlagos tényező akkor a gazdasági válság igen súlyos következményei nem megoldódni fognak, hanem súlyosbódni.

   De 2010-től  ez a helyzet meg fog változni és egy olyan kormányzás fog bekövetkezni, amely az emberek problémáinak felszámolását helyezi előtérbe. Ezenkívül a kívánt gazdasági és politikai felelőségrevonás meg fog történni és a felelősök cselekedeteikért felelni fognak, mivel nem maradhat következmények nélkül az elmúlt évek kormányzati cselekvése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr411532107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása