HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Búcsúsorok

Kisgazda 2009.11.04. 02:48

Elment Bodnár Laci is. Gyorsan, alig hatvan évesen. A Mutyi Magyarország jeles áldozata. Igazi Kisgazda. Hűséges barát és eszmetárs.Beáldozott közkatona.

Elment Bodnár Laci is. Gyorsan, alig hatvan évesen. A Mutyi Magyarország jeles áldozata. Igazi Kisgazda. Hűséges barát és eszmetárs.Beáldozott közkatona. Mindig a megváltásért loholó, ország rablók ellen szájaló. Okos belső emigráns. Tojásokon táncoló, de mégis harcoló. Mert nem volt könnyű építészként és ítészként megállni a kommunista kandallóban, ahol Nagy Imre, Sós Tamás és a többi fújtatta a tüzet és égett a nemzeti magyar. Megállni egyenesen és munkát nyerni vállalkozóként nem volt könnyű a szélhámosok, politikai hullafoltok, sebzett agyú bolsevikok között, hogy ki merje mondani, de a betevő falatot hozó munkát is meg tudja tartani. Ez tette beteggé. Az örök fürkészés, hogy meddig mehet el, mikor nem lépte túl a határt, mikor vették kamera végre, ahol Dobó otthonában csak a lapítóknak és szélhámosoknak áll a vitorla rúdja, meg a Dobó kardja. Apropó! Hausernak ítélték a várvédő egyetlen hadvezér kardját. Erre a hírre, talán éppen erre ő belehalt sebeibe. Dobó. És Bodnár Laci is. Mennyi bevégezetlen munkát hagyott ránk, mennyi vágyat és reményt, hogy itt, egyszer Eger is megtisztul a megélhetési politikusoktól és igazgatóktól. Sok valamire való napot zártunk magunkba, melyet együtt harcoltunk át a kórház-, és városvédelemtől a strand átneveléséig. Úgy hagytunk üzeneteket a patak parti vízüzemben, hogy nem is láttuk egymást, de az ott hagyott nyomokból tudtuk, ott járt ő. A padokra letett nemzeti újságok jelezték, merre járt. A fénymásolt plakátokkal lázított, összeollózott cikkeivel lázított. Gazdaként lázított és emberkét nem ismert megalkuvást. Az unokáktól és gyermekektől rabolt időben lengett tovább, s aztán vissza azokhoz, akiket legjobban szeretett. Talán életénél is jobban. A gyerekekhez. Nagyobb és a legkisebb unokához. Wass Albert meséivel a hóna alatt és a könyvtárából leemelt lexikonnal. Amikor rájött a  világ lényegére, a nagy altatásra, akkor ismerkedtünk meg. Azóta ébren vagyok én is és jelentéseket küldök a köldök néző hamis illúziókkal kipanírozott demokrácia kicsiny poklából, Egerből. Lelőttek Laci barátom az aggódás nyilai. Ideje korán mentél előre, hogy segítsd ezt a sorsdöntő választást. Talán mert nem hiszel a hangos siker előrejelzésben és figyelmeztetni, ébren tartani akarsz minket. Hogy el ne aludjunk, mint az utolsó két nagy választáson.
A Teremtő vesessen téged a fények útján.

Szíki Károly

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr871497547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása