HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A legnagyobb mértékű felujítás valósul meg a bölcsödékben

Kisgazda 2009.10.27. 05:42

Új fűtési rendszer, megújuló vizesblokkok, festés és új bútorok

Utolsó simításaihoz érkezett a Bölcsőde felújítása, korszerűsítése. Mint arról lapunk is beszámolt a beruházás pályázati forrás segítségével valósulhat meg. Ahogy Bújdosó Balázstól, a Humánszolgáltató Központ vezetőjétől megtudtuk, az épületen az 1983-as átadás óta nem volt ilyen mértékű korszerűsítés felújítás, mint az idén. A munkálatok eredményéről a helyszínen tájékozódott Dr. Czira Szabolcs polgármester, Kustár Tamás alpolgármester, Sebestyénné Angyal Zsuzsanna és Nagy Balázs települési képviselők.
 
A legnagyobb mértékű felújítás valósul meg a bölcsődében
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ahogy Bújdosó Balázs lapunknak a beruházás kivitelezése júliusban kezdődött és októberben teljesen befejeződik. A korszerűsítés során a fűtési rendszer teljes cseréjére került sor. Ez már időszerű volt, hiszen az évek során a régi rendszer már igencsak elöregedett és korántsem működött tökéletesen. A most megvalósult fejlesztés során egy új kazánt építettek be, kicserélték a fűtési csőrendszert és a radiátorokat is. Az új rendszert közel egy hónapja üzemeltetik mindenki megelégedésére.
Bujdosó Balázs arról is beszámolt, hogy a beruházás során a vízvezeték részleges cseréjére is sorkerült, emellett kicserélték az összes csaptelepet. Továbbá kiépítésre került csoportszobánként, azaz minden vizesblokkban egy-egy új wc, valamint egy-egy új fürdőkádat és zuhanytárcát is beépítettek. Természetesen mindezek a szabványoknak, előírásoknak megfelelően kerültek kialakításra.
A felújítások sora itt még nem ér véget, hiszen minden csoportszoba, minden átadó és minden folyosó kifestésre került.
Mindezek mellett elmondható, hogy a bár ezen pályázat nem tette lehetővé, hogy a megújuló energiákat kihasználó berendezés kerüljön beépítésre, ugyanakkor a fűtési rendszer úgy került kialakításra, hogy egy másik sikeres pályázat esetén, a rendszerre például napkollektort lehessen csatlakoztatni. A megújuló energiák igénybevételével a melegvíz előállítása és a fűtési rendszer üzemeltetése válhat gazdaságosabbá.
Ahogy a Humánszolgáltató Központ vezetője lapunknak kifejtette, a szülők részéről is nagy várakozás előzte meg a bölcsőde felújítását.
A szülők nagyon örültek, hogy végre elindultak a munkálatok, hiszen mint tudjuk mindenkinek a gyermeke a legfontosabb. A bölcsőde esetében pedig a gyermekükkel foglalkozó szakember megbízhatósága mellett az is fontos a számukra, hogy milyen környezetben hagyják ott a gyermeküket – fejtette ki Bujdosó Balázs.
A vezetőtől megtudtuk, hogy a pályázat lehetővé tett, hogy a csoportszobákba új bútordarabok is beszerzésre kerüljenek. Jelenleg már a dekorálás, a csoportszobák szépítése folyik.
Miután az egészségügyi és szociális bizottság ülésén Bujdosó Balázs tájékoztatást adott, arról, hogy végéhez közeledik a beruházás, a munkálatok eredményéről a helyszínen, a bölcsődében tájékozódott Dr. Czira Szabolcs polgármester, Kustár Tamás alpolgármester, Sebestyénné Angyal Zsuzsanna és Nagy Balázs települési képviselő. A város vezetői reményüket fejezték ki, hogy hamarosan újabb pályázat kerül kiírásra, melynek segítségével a bölcsőde teraszai is felújíthatók lesznek.

Szólj hozzá! · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr501477920

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: lakemaster plus 2018.04.29. 02:27:17

A jövő otthonai: a kupolaház és a lebegő lakás - Kívül tágasabb

Trackback: hummingbird fish finder 150 reviews 2018.04.25. 11:29:36

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Trackback: hummingbird 150 depth finder 2018.04.15. 00:13:14

Mekkora a YouTube Magyarországon? - Youma - Youtube marketing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása