HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Öröm és nyomor

Kisgazda 2009.09.06. 02:59

Eljött az ősz a betakarítások időszaka. S végre valami örömük is lehet a baranyai gazdáknak. A burgonyatermés gyönyörű a fűszerpaprika hatlmassá fejlődött. Igaz öntözni kelett őket de felülmúlták önmagukat. Ezzel bebizonyosodott mire is képes a magyar föld.De az öröm itt be is fejeződik, mert a magyar mazőgazdaság egyre siralmasabb helyzetben van.

Sorban keresnek meg a vidéki emberek azzal, hogy elpanaszolják gondjaikat és bajukat. Annyira szeretnék segíteni nekik s ezzel a Hazámon is de sajnos nem tudok .Az egyetlen segítség az hogy megírom a cikket , hogy tudja a kedves olvasó aki városban él , hogy mekkora a nyomorúság és a katasztrófális helyzet itt vidéken. Ugyanis meg kell tudnia az embereknek azt, hogy mit műveltek az elmúlt hét évben a magyar parasztemberrel.

Kezdődött ez azzal hogy a magyar tehénállományt tudatosan kiírtották. Hogyan? Tejcsarnokok bezárásával nevetségesen alacsony tejfelvásárlási árakkal. Mit tehet a gazda? Vagy eladja vagy levágja tehenét. Eladni nem tudja mert ki az aki ezt a veszteséges ágazatot a nyakába veszi. Mi történt? A kihalás szélére sodorták a világ legjobb tej és hús minősigű szarvasmarháját a magyartarkát. Ezt statisztikák bizonyítják. Verhetetlen a világon a hús és a tejhozama. .Ellehetleníteték a sertéstartókat .A kisvágóhidak bezárásával. Az állatállomány a gazda nyakán maradt.
Válaszuk erre az, hogy csak a nagyüzemit vásárolják fel. Ez nevetséges mert azt mindenki tudja hogy a kismennyiségű tartásban tenyésztett sertések húsminősége verhetlen. Azzal érvelnek a nagyüzemi jobb. Akkor ők nem kóstolták az igazi falusi sertés szalonnáját és stifulderét. Miért is jobb? A gazda nem gyógyszerez nem etet olyan anyagokat hogy a malac 5 hónapos korára 120 kg os legyen. Nincs felfújva táppal. Kapják a jó házi kukoricát,búzát,árpát,sok helyen friss lucernát kerti hulladékot (tököt,almát,uborkát).Igaz 8-10 hónapos korára érik el a vágósújt de ez igazi ízletes hús.

De vegyük a szőlőtermelőket. Sokak nem tudják hová tenni az új termésüket mert ott áll a bor a pincéjükben. A világhírű magyar bor nem kell! Dehogy nem kellene csak egyeseknek érdeke hogy ne keljen.
Hát igen kedves olvasóm cudar egy világot ér meg jelenleg a magyar agrárium.

Miért nem lehet végre elismerni hogy csak ebben vagyunk jók? Adott a csodánlatos Magyar föld mire a haza épült. Adott egy kitűnő éghajlat. Adott a Duna és a Tisza ahol az öntözést ki lehetne használni. S sajnos adott agy MSZP-SZDSZ kormány is ki ezeket tudja de tudatosan rombolja.
Válság van!!! Dehogy is van kérem szépen azt akarják fenntartani hogy elhiggyük hogy az van. Ott válság van ahol képviselők cégigazgatók,miniszterek több tíz milliós autókkal mászkálnak? S a kisember meg el van felejtve.

Be kellene végre látni hogy egyedül a mezőgazdaság húzhat ki minket a válságból.

Nem kérünk mi munkát nem kérünk segítséget,csak egy lehetőség biztosítását azt hogy megérje a kisvállalkozókank gazdálkodni.
Hiszem és tudom hogy a Magyar mezőgazdaság ha lehetőséget adnak neki egymaga kihúzza az országot ebből a kátyúból ahová taszítottak minket.

Mit kérünk? Nem is kérjük követeljük!!!
1-Magyar nép által felhatmazott tisztességes kormányt!
2-Tisztességes és segítőkész agrárminisztert.
3-Ne saját hasznát hanem az ország hasznát néző kisgazda képviselőket kik a magyar mezőgazdaságért dolgoznak ha kell napi 24 órát!
4-Minden településre tejcsarnokot tiszességes tejfelvásárlási árral.
5-A kis parasztemberek sertésének felvásárlását.
6-A Magyar kormány fehatalmazásából egy igazságos támogatási rendszert
7-Csak magyar árut a boltokba és a piacra!
8-A Magyar vállalkozók támogatását!
9-A Magyar vállalkozások adóterheinek csökkentését!
10-A MAGYAR FÖLD NEM ELADÓ! Szigorú feleőségrevonását azoknak kik kiárulják a Magyar haza földjeit!

Ezt az országot pár éven bellül fel lehetne újra építeni.

Nekem annyi ötletem lenne rá pedig csak egy egyszerű vidéki ember vagyok.Ki büszke rá hogy Magyar és meg tudta őrizni becsületességét,hogy ne keljen félni tetteiért és kijelentéseiért.

Én cikkem zárásaként megkérnék minden honfitársamat ki elégedetlen ezzel a helyzettel és kormánnyal,írja le véleményét és zúdítsuk rá leveleinket a kormányzó pártokra,hogy vegyék észre már hogy NEM FÉLÜNK és változásért kiált a Magyar Haza!

Füredi Zoltán
Kisgazda Ifjusági Tagozat
Országos alelnöke

a Fidesz kölkedi elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr141362978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása