HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A kisgazdák és a civilek lefoglalták a megyei kórházat

Kisgazda 2009.08.02. 16:15

Hatalmas, erre az alkalomra készített stemplivel tettek pecsétet a Markhot Ferenc Kórház lefoglalásáról szóló dokumentumra a Szíki Károly által szervezett demonstrálók Egerben.

Hetven-nyolcvan - közülük sokan történelmi, köztük árpádsávos zászlót tartó - ember gyűlt össze a megyei kórház piac felőli bejáratánál ma reggel, hogy tiltakozását fejezze ki az egészségügyi intézmény működtetése kapcsán kialakult legújabb fejlemények miatt. A megmozdulás fő szervezője a Szíki Károly elnökölte megyei kisgazdák, illetve több civil szervezet volt. A demonstráció meghirdetői azt helyezték kilátásba, hogy ezen a napon - amikortól a HospInvest Zrt. helyett a megyei önkormányzat által létrehozott, 10 millió forint törzstőkéjű cég működteti a kórházat - lefoglalják az intézményt.

 

 

A rendezvényen nem láttunk részt venni a kórházvédők ismert, emblematikus vezetői közül senkit, de a több kórházzal kapcsolatos megmozdulás aktív részeseként fellépő egri önkormányzati vezetők is távol maradtak. Feltűnt viszont a tiltakozók között Hamza Etelka, a Fidesz városi alelnöke, illetve itt volt és beszédet mondott Herman István, a megyei közgyűlés Fidesz Polgári Frakciójának igazgatója.

A kórházi demonstrációkról már jól ismert szimbólumokkal feldíszített emelvényen előbb Szíki Károly szónokolt, aki szerint Sós Tamás és a mindent gépiesen megszavazó húszak nem kerülhetik el a felelősségrevonást, egészen konkrétan a börtönt. A demonstráció szervezője célzott arra, hogy százmillió forintos Júdás-pénzről hallani híreket, ennyiért játszották át és tették tönkre az egészségügyi intézményt „a bukott pártfőiskolás tanítványai”. (Ez nyilvánvaló utalás Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnökének korábbi pártmozgalmi múltjára. - A szerző)

 

  A zászlókat lengető tiltakozók jelképesen lefoglalták a kórházat <small> Fotó: Gál Gábor <//small> A zászlókat lengető tiltakozók jelképesen lefoglalták a kórházat Fotó: Gál Gábor
 

Herman István, aki Szíkit váltotta a rögtönzött pulpituson, azt vázolta fel, hogy mi is történik most a kórházzal tulajdonképpen. Szerinte a szocialisták az egész egészségügy privatizálását tervezték, s a „piacot” fel is osztották. Ebben a leosztásban Észak-Magyarország tíz kórháza lett volna a HospInvesté. Csakhogy Egeren, mint annak idején a török Dobó idejében, ők is elbuktak. A frakcióigazgató helyzetelemző beszéde végén levonta a következtetést: Sós Tamásnak el kell tűnnie a politikai közéletből. Többek között azért, mert tevőlegesen hozzájárult a megye egészségügyének tönkretételéhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr971283348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása