HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A Kisgazdák követelik a több százezer mezőgazdasági kistermelő, haszonállattartó sürgős megsegítését

Kisgazda 2009.07.21. 20:49

Dr. Turi-Kovács Béla sajtóközleménye.

A szocialista-liberális Kormány az elmúlt 7 év alatt tudatosan számolta fel a kis- és középbirtokon gazdálkodókat. Minden lehetséges gazdasági előnyt a nagybirtok számára biztosítottak. Különösen súlyos helyzetbe kerültek a haszonállattartók, mindenekelőtt a sertés- és tehéntartó kisebb gazdaságok. A hazai sertésállomány példátlan csökkenése következett be, a sertésszám 3 millió alá csökkent, Magyarország nem tudja ellátni a hazai fogyasztási igényeket. A Kormány most a nagybirtok számára olyan hitellehetőséget nyitott meg, amely az eddigi versenyhátrányt elszenvedő kisgazdaságok felszámolásához vezethet. A megnyitott hitellehetőséghez nyilvánvalóan csak tőkeerős, nagy gazdaságok tudnak hozzájutni.

A Kisgazdák Parlamenti Munkacsoportja követeli, hogy a Kormány azonnal indítson meg Európai Uniós és hazai költségvetési források felhasználásával olyan programot, amely a kis- és közepes haszonállattartók, mindenekelőtt a sertés- és tehéntartók megsegítését kell biztosítsa. A Kormány teljes felelőséggel tartozik azért, hogy intézkedései következtében a magyar vidéket sújtó már most is elviselhetetlen méretű munkanélküliség a nagybirtok gátlástalan támogatása miatt még súlyosabb munkanélküliséget hoz létre.

Budapest, 2009. július 21.


Dr. Turi-Kovács Béla
a Kisgazda Parlamenti Munkacsoport vezetője

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr61259618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása