HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A Fidesz kampányzáró nagygyűlése Nyíregyházán

Kisgazda 2009.06.05. 05:24

 

 

 

 

 

 

 

 

Arra is emlékszem - mondta Orbán Viktor - hogy a sok nehézség mellett, azért Nyíregyháza a mi számunkra a polgári nemzeti erők számára a diadal városa is, hiszen talán nem mindenki emlékszik rá, de 1998-ban tulajdonképpen itt nyertük meg a parlamenti választást, hogy Magyarországnak akkor polgári kormánya lehetett, az a most hallható bekiabálással együtt, Hajdú Bihar és Szabolcs Szatmár Bereg megyéknek volt köszönhető.

Egy mondat erejéig meg kell köszönnöm a polgármester asszonynak a kedvességét, meghívott most ismét egy kávéra magához, de sajnos kampány van, nekem innen Egerbe kell mennem, a meghívást köszönöm, és ahogy a fekete levest, ahogy a magyarok a kávét hívják, ezt a fekete leves előbb utóbb meg kell inni. Azt is tudom, hogy kár az ilyesmit siettetni, mi tudjuk, hogy mindennek rendelt ideje van, eljön majd annak is az ideje.

Az első kérdés, amire választ kell adnunk, úgy hangzik, mire, illetve miről is szavazunk június 7-dikén. Az Európai Parlamentbe fogunk képviselőket küldeni. Néha meglep engem az, hogy vannak országok, amelyek már 5 éve tagjai az Uniónak, és még mindig nem értik az Európai Unió lényegét. Amikor mi Magyarországon azt mondjuk, hogy a Kárpát - medencében élő magyarok számára szeretnénk minél erősebb képviseletet az Unióban, akkor meglepődnek, felháborodnak, és tiltakoznak, holott az Unió lényege épp abban van, hogy a jövőben a közös történelem nyelv összetartozás fontosabb, mint az országhatár. Ha úgy tetszik, épp az országhatárok ellen jött létre az Unió.

Ebből a vitából a szocialisták sem akartak kimaradni, azt azért elmondták, hogy nem vagyunk fasiszták, ez nagy eredmény, de hozzá tették, hogy nem kéne olyan mondatokat mondani, hogy a Kárpát-medencei magyarság képviseletére készülünk. Ez merjünk kicsik lenni politikája. Ne mondjuk el amit gondolunk, mert hátha valaki fennakad rajta. Kérhetnénk elnézést is, hogy vagyunk, vagy akár azért is, hogy voltunk.

Ezen a választáson, húsba vágó kérdésekről is dönteni fogunk. Akárhogy is kerülgetjük a forró kását, - ne tegyük - mondjuk ki egyenesen, ez egy belpolitikai választás lesz. El akarjuk mondani, hogy Budapestig hallattszék, hogy mi nem akarunk ingatlan adót. Ráadásul a magyar embernek nem is ingatlanja, hanem lakása van egy, amiben laknak, és nem akarjuk elfogadni, hogy miután öt bőrt már lehúztak rólunk, egy hatodikat is lenyúzzanak.

Ez a kormány 50 nap után nem kis bátorsággal kijelenti önmagáról, hogy sikeres. Kedves nyíregyháziak arra várunk, hogy eljöjjön egy kormány, amely belátja, hogy nem lehet sikeres, ha közben sikertelenek az emberek. Hogy lehet sikeres egy kormány, ha nő a munkanélküliség, ha emelkednek az árak, ha alig tudunk megélni, ha elveszik a nyugdíjat, elveszik a 13-dik havi fizetést, akkor mitől sikeres? Elegünk van abból, hogy Magyarországon lassan senki sem érezheti magát biztonságban. Az embernek az az érzése van, hogy a bűnözőket védik, és a törvény tisztelő embereket zaklatják.

Rendet akarunk Magyarországon, azt akarjuk, hogy a bűnözők a rács mögé kerüljenek, a hatóságok, a rendőrség pedig megvédje a törvény tisztelő embereket, mert a védelem joga mindenkinek jár!

Véget akarunk vetni egy korszaknak, amit úgy is nevezhetnék, hogy Off shor. Sehol a világon nem létezik olyan rendszer, hogy a vállalkozók kimentik a vagyonukat az adózás alól, nem fizetik be a költségvetésbe, amit be kellene, elfoglalják a miniszterelnöki, pénzügyminiszteri jegybank elnöki széket, és utána azt mondják az embereknek, hogy kevés a pénz a költségvetésben, adjátok ide a nyugdíjat, elvesszük a családtámogatást, fölemeljük az árakat, ez egy kultúr botrány, civilizációs botrány, amit nem szabad elfogadnunk.

A szocialisták dicséretére legyen mondva, ellenük olyan összefogás jött létre az országban, amire az elmúlt húsz évben nem volt példa. Sokkal több ember akarja ezt a korszakot leváltani, mint ahányan a rendszerváltásért kiálltak. Kire érdemes szavazni? Sokszor mondják hogy a Fideszre, de ne hamarkodjuk el a választ. Azt is mondják, hogy más sem tudna más irányt szabni az országnak, a Fidesz sem tud mást tenni, mint amit ők tesznek.

Erről egy Deák Ferenchez köthető történet jut eszembe, amikor egy fiatal képviselő a fogasról elvitte a kalapját, majd visszahozva úgy szabadkozott, hogy ne haragudjon de a mi fejünk körülbelül egyforma. Erre Deák mérgesen azt válaszolta, körül az lehet, de belül nem. A Fidesz programja az a magyar ABC ugyanazon betűiből készült, mint a szocialistáké, de ezzel minden párhuzam véget is ért. Másra is lehet, de csak a Fideszre érdemes szavazni.

Mi Magyarországon erős kormányt, erős parlamentet, akarunk létrehozni, amihez biztos parlamenti többségre van szükség. A Fideszen kívül ma senki nincs olyan erő, ami biztos parlamenti többséget adjon. A restség és a kétség lehet sikereink sírásója. Emlékezzenek 2002-ben sokan mondták, ezt már biztosan megnyerjük és nem lett meg. Sokan nem mentek szavazni, és elvesztettük a választást. Higgyék el nekem, aki egyszer forró tejjel megégette a száját, az a hideg vizet is fújva kell igya. Ne várjuk, ne higgyük, hogy magától is meg lesz a győzelem. Ingyen nem adnak nekünk semmit.

A családokban vasárnaponként az asszonyok viselik a nadrágot. Egy okos asszony Margaret Theacher azt mondta: ha azt akarod, hogy egy dologról sokat beszéljenek bízd egy férfire, de ha azt akarod, hogy sikeres legyen, bízd egy asszonyra, ezért arra kérem az asszonyokat, vasárnap jöjjenek el, és szavazzanak ránk! Egyszer egy borongósabb pillanatában Széchenyi István azt találta mondani, hogy magyarnak lenni felemelő érzés, de nem túl kifizetődő dolog. Ebből már elegünk van, mi úgy akarunk magyarok lenni, hogy felemelő érzés, de kifizetődő dolog legyen!

A jobboldal új közös nevezője: Elég volt!

Fidesz EP-kampánygyűlésén elsőként közismert helyi személyek érveltek az Új irány mellett, Pregitzer Fruzsina, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésznője Vass Alberttől idézve a nemzeti újjászületésről szólt. Vinnai Győző, a Fidesz városi elnöke beszédében így fogalmazott: - Elég a jövő feléléséből, Európa szamárpadjából, a hazugságok sokaságából és az újabb megszorításokból! Új politikai irányra és valódi önkormányzatiságra van szükség. Ha megkapjuk a választópolgárok felhatalmazását, rendbe tesszük a város dolgait, és elszámoltatjuk a bukott vezetőket! Csak a Fidesz képes megállítani a szocialisták ámokfutását!

Közös nevezőn

"A fekete levest előbb-utóbb meg kell inni, de nem érdemes elsietni a dolgot" - kommentálta Csabai Lászlóné polgármester személyes találkozóra invitáló meghívását Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke, majd a vasárnapi választáson való bölcs részvételre buzdította népes hallgatóságát. Elmondta: a Fidesz a teljes kárpátaljai magyarság képviseletére vállalkozik az Európai Parlamentben.

Mára soha nem látott mértékű összefogás jött létre a magyar társadalomban - a népet sanyargató, spekulánsok és szélhámos milliárdosok vezette szocialista kormány ellen! Szükséges, hogy egyre többek és többek harsogják: Elég volt!, s mindezt voksukkal is alátámasszák. - A június 7-ei EP-választáson való részvétel éppen ezért kötelező családi eseményként éljen bennünk, félredobva a kétséget és a restséget, mert csak így lehet közelebb vezetni az országot a nemzet nagy céljaihoz - fogalmazott Orbán Viktor.

"A választóknak azt kell mondaniuk: elég volt!"

KM: A Fidesz konzekvensen képviseli azt az álláspontot, miszerint az EP-választás túlmutat az európai kérdésen.

Orbán Viktor: A vasárnapi választás lehetőséget ad arra, hogy az emberek bizalmi szavazást tartsanak a kormányról és mondják azt: elég. Egyértelművé tehetik, hogy elegük van az elmúlt hét év kudarcos korszakából, és hogy azt minél rövidebb idő alatt le akarják zárni. Persze, az európai ügyek is lényegesek, de hazánk jelenlegi helyzetében egyértelmű, hogy elsősorban a kormány teljesítményéről szól a választás.

KM: Milyen részvételi arányra és mekkora fideszes győzelemre van szükség ahhoz, hogy a sokat emlegetett kormányváltás lehetősége realitássá váljon

Orbán Viktor: A kormánynak már régen le kellett volna mondania, hiszen az emberek szemében már régen megbuktak, s napról napra csak tovább rontanak az amúgy is rendkívül súlyos helyzeten. Erről a kormányról hónapok óta bebizonyosodott, hogy képtelen a pénzügyi-gazdasági válság kezelésére, ezért kell távoznia. A mostani választáson azt kell velük megértetni, hogy minél később távoznak, annál nagyobb lesz a velük szemben érzett harag, tehát az idő nem az ő oldalukon áll. A választók kezében most nemcsak a kormány, de az ország sorsa is van.

(www.szon.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr181180265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása