HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Több 70 éven felüli kaphat kedvezményt a szemétdíjból

Kisgazda 2009.05.28. 19:27

Mi nem elvenni akarunk, mint a Kormány, hanem adni az embereknek! – szokta mondani dr. Czira Szabolcs polgármester. Vélhetően ez az elv érvényesült akkor is, amikor a képviselő-testület elé került a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról szóló rendelet módosítása. A képviselő-testület  egyhangúlag fogadta el a polgármester által beterjesztett javaslatot. A határozat értelmében így immár nem egy, hanem két kedvezményes kategória lesz életben. Továbbra is megmarad, hogy a közszolgáltatási díj (ami áll az ürítési díjból és az alapdíjból) fizetése alól mentesség illeti meg azt a 70 éven felüli, egyedül élő nagykőrösi lakost, akinek a közszolgáltatónál nincs díjtartozása, valamint rendszeres havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 százalékát és adott évre kérelmezi a mentességet (1. kedvezmény). Ugyanakkor a módosítás életbelépését követően, azon 70 éven felüli, egyedül élő nagykőrösi lakosok is részesülhetnek kedvezményben, akik rendszeres havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 százaléka és 350 százaléka között van. Ők ürítési díjkedvezményben részesülhetnek (2. kedvezmény). Ehhez nekik is kérelmet kell benyújtaniuk.

2009. évben az öregségi nyugdíj legkisebb összege 28.500 Ft. Ahogy az az előterjesztésből kiderül, így az 1. kedvezményben részesülők jövedelme 0 és 57.000 forint közé esik, az ő részükre a kedvezmény 100 százalékos, azaz nem kell fizetniük. A 2. kedvezményes kategóriába tartozók rendszeres havi jövedelme 57.000 és 99.750 forint között van, ők megközelítőleg 60 százalékos kedvezményben részesülnek, az alapdíjat fizetik, amely havi bruttó 504 forint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr141149582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása