HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Önkormányzatok az állatkórházért

Kisgazda 2009.04.28. 18:54

Települési önkormányzatok és várhatóan a megyei önkormányzat is támogatja azt a civil kezdeményezést, amely a megyei állatkórház eredeti helyére való visszatérését kezdeményezi.

Simon Miklós és Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy civil kezdeményezések hatására, választóik érdekében támogatják a megyei állatkórház eredeti helyére való visszaköltöztetését.

Mindkét képviselő egyben polgármester is, elmondták: Nyírbogáton és Fehérgyarmaton a választóik kezdeményezték, hogy emeljenek szót a megyei állatkórházért.

Mint ismert, a korábban állami céget a megyei állatorvosok által létrehozott kft. működteti. Az intézmény az 1960-as években állatkórház céljaira kialakított épületben működött. A kft. megalakulásakor szerződést kötött az állammal az épületek bérlésére. A szerződés tavaly lejárt, az illetékes állami szervek nem akarják meghosszabbítani. A korábbi állatkórház épületében a mezőgazdasági területi szakigazgatást és annak szervezeteit akarják elhelyezni.

Már januárban ki akarták költöztetni az állatkórházat, de akkor három hónap türelmet kaptak a civil kezdeményezések hatására. Az idén húsvétkor azonban kiköltöztették a gyógyító intézményt az állami tulajdonú bérleményből, ahol az állatgyógyításhoz szükséges speciális helyiségek is rendelkezésre álltak. Most méltatlan körülmények között folyik az állatok gyógyítása.

Simon Miklós elmondta, a kórház fennmaradásának a köz számára is elfogadható, egyetlen útja a bérleti jogviszony újabb tíz évre való meghosszabbítása lehet. A sok millió forintot érő műtő- és utógondozó berendezések csak így működtethetők tovább gazdaságosan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr321092141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása