HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Becsey: A kormány megsértette az uniós csatlakozási szerződést

Kisgazda 2009.04.23. 00:47

Megsértette a kormány és Európai Unió Magyarország uniós csatlakozási szerződését azzal, hogy a gazdasági válságkezeléssel indokolt makrogazdasági hitelkeretről szóló legújabb, márciusi megállapodásukban csökkentették a mezőgazdasági közvetlen támogatások nemzeti kiegészítését - állította szerdán Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő.

Strasbourgban kiadott – az MTI brüsszeli irodájához is eljuttatott – közleménye szerint Becsey az EP plenáris ülésén felszólalva úgy vélte: a kiegészítés „semmiképpen sem szociális kategória, amelyben a hivatalos álláspont szerint megszorításokat lehetne végrehajtani”. A mezőgazdasági közvetlen támogatások nemzeti kiegészítése (angol szakszóval top-up) „az amúgy is meglévő nagy versenyhátrányunk enyhítését szolgáló, a csatlakozási szerződésünkben kitárgyalt jog, eszköz és egyezményes feltétel” – tette hozzá.

Becsey szerint „az is elfogadhatatlan, hogy a magyar kormánnyal kötött szerződés értelmében az európai demográfiai folyamatokra mint súlyos kihívásra fittyet hányva a gyermekgondozási díjak radikális csökkentését is előírja a válságkezelőnek minősített márciusi megállapodás”.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr101081198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása