HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A miniszter a diáksarc mellett

Kisgazda 2009.03.11. 03:13

A felsőoktatási felvételi eljárási díj teljes eltörlését több civil szervezet is követelte már legutóbb éppen a Kisgazda Polgári Egyesület Ifjúsági Tagozata. Ennek ellenére ezt a díjat beszedik, amelynek következtében százaezer jelentkezővel számolva éves szinten 1,2 milliárd forintot keres az állam a fiatalokon.

Közben a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő az oktatási miniszterhez fordult a felvételi eljárási díj beszedése kapcsán. Azonban Hiller István oktatási miniszter nem volt képes elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért szükséges továbbra is ennek a díjnak a beszedése akkor amikor az egyetemek és főiskolák a kétszintű érettségi következtében már éve óta nem tartanak felvételi vizsgákat. Korábban pedig éppen a felvételi vizsgák megtartásával indokolták a díj beszedésének jogszerűségét. A díj eltörlését azonban a jelenlegi pénzügyi és gazdasági helyzet miatt nem tartja járható útnak az oktatási miniszter azaz kiáll a diáksarc mellett.

A KPE Ifjúsági Tagozata nem tartja elfogadhatónak a miniszteri választ és tiltakozik, hogy a felsőoktatási felvételi eljárási díj beszedése által a fiatalokkal fizettetik meg annak a pénzügyi és gazdasági politikának a következményeit, amelyért az a kormánypárt a felelős amelynek maga Hiller István is a tagja.

Harangi Fülöp
a KPE IT ügyvezető alelnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr56995159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása