HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Az állatoknak nem illik mostanában megbetegedniük

Kisgazda 2009.01.14. 09:14

Hatalmas port kavart Nyíregyházán a már 30 éve jól működő Állatkórház Kft. bezárása, melyet a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal a 10 éves szerződés lejártával magyaráz. Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület megyei elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 1998 végén kötött szerződést az Állategészségügyi Állomás vezetője az Állatkórház Kft.-vel, ahol az intézményben dolgozó orvosok a felmerülő problémákat ügyesen megoldották az évek folyamán.

Az Állatkórház Kft. 30 éve áll a megyei állattartók rendelkezésére, mely fennállási ideje alatt regionális szintűvé nőtte ki magát, hiszen itt olyan állatok ellátására is képesek voltak, amelyeket kisebb rendelőkben nem tudnak megvalósítani. A jelenlegi intézményben nemcsak kis kedvenceink életét mentették meg, hanem az épület adottságaiból kifolyólag mezőgazdasági állatok életmentő műtétjeit is sikeresen meg tudták oldani az itt dolgozó állatorvosok. A mostani terület a legalkalmasabb az állatok ellátására, diagnosztizálására, műtétjére, ahol a lábadozási idő alatt is helyet tudnak nekik biztosítani.

Az intézmény bezárása a megyében állattenyésztéssel foglalkozó gazdák számára is nagy hátrányt jelent, ezt nehezményezi dr. Lenti István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tanácsnoka, a Kisgazda Polgári Egyesület tagja is. Továbbá elmondta azt is, hogy az épület kialakítása miatt átépítéseket sem lehet végezni, hogy az más funkció betöltésére alkalmas legyen.

A döntés elleni tiltakozásuk és nemtetszésük kifejezéseképpen az évek óta visszajáró állattulajdonosok is szót emeltek. Véleményük szerint olyan specialisták dolgoztak itt, akiknek munkájuk pótolhatatlan, és ez az épületkomplexum állataik kezelésére a legmegfelelőbb.

Pokoraczki András
(keletindex.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr19876488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása