HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Elbocsátások a Málévnál

Kisgazda 2008.10.19. 03:54

Hosszan tartó éveken át húzodó zavaros eljárosok folyamán került a Melév Borisz Abramovics által tulajdonolt AirBridge tulajdonába. Az új tulajdonostól az állam a Malév versenyképességének megőrzését remélte.

Azonban a Malév versenyképességének fennmaradása jelenleg veszélyben forog, mivel a megszűnés fenyegeti az AirUnion orosz légitársaságot miután fizetési problémái miatt az ottani hatóságok megvonták a repülési engedélyét. Egyes orosz sajtóértesülések szerint az ingatlanokat és a repülőket is beleértve teljes egészében eltünt Borisz Abramovics vagyona. Ugyan hivatalosan nincsen kapcsolat az AirUnion és a Malév között, de legnagyobb részvényesük azonban azonos személy.

A Malév vezetése szerint a magyar légitársaságot nem érinti a válság, azonban mégis az elmúlt hónapok alatt a cég 300 pilótájának harmadát elbocsátotta és 150 fős leépítés folyik a légiutas-kísérők körében is. A döntés a hosszú távú járatok megszüntetésével áll kapcsolatban, amely lépéstől kétmilliárd forintos megtakarítást várnak. A cég ugyanis néhány hónapja döntött New York-i és torontói járatainak megszüntetéséről, egyúttal értékesítette eddigi büszkeségeit a Boeing 797-es gépeket.

A megszüntetett járatok 2006-ban még nyereséggel működtek és az amerikai Global Traveler magazin olvasói 2006-ban és 2007-ben is a Malévot választották a legjobb kelet-európai légitársaságnak.Ennek következtében erősen kifogásolható, hogy a tranzitforgalom fontosságát hangoztató Malév megszüntette tengerentúli kapcsolódási pontjait, amelynek következtében újabb elbocsátások várhatóak a légitársaságnál.

Mi polgári kisgazdák minden olyan elképzelés irányába partnerek vagyunk, amely képes biztosítani a légitársaság gazdasági stabilitását és megakadályozni az újabb elbocsátásokat.

Harangi Fülöp sk.

KPE-KPSZ budapesti elnökségi tag

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr76720985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Straubr 2008.10.19. 15:23:35

Fülöp egyet értek, mert ez a sok munkanélküli, akiket az idegen országok Magyarországon nagy részvényekkel vállalatoknál bíró személyek véghez visznek már nagyon országot tönkretevő cselekedet, igaz nem érinti őket sem a munka nélküliség , sem a vállság mert ők nem éheznek, nem nélkülöznek, ha betegek magánkorházakban kezelik, és a gyerekeik, nem csak álomnak tartják, a mindennnapi meleget, ennivalót.
Kiárúsítottak bennünket, mit várhatunk, ez a mondva csinált, spekulánsok álltal létrehozott gazdasági világválság is az eddig szegény sorban élőket érinti jobban, kíváncsi leszek, a parlamentben lévők januártól mennyivel emelik a saját fizetésüket, mert a családi pótlék, nyugdíj jegelve, de vajon a képviselőknek, miért kell annyival több bér mint más embernek, mivel több ő mint bármelyik ember, mindenki eszik, iszik, szeretne jó ruhákba járni, könyvet venni, szinházba menni, a családját legalább egy hónapban egyszer elvinni valamilyen kulturális eseményre, de erre a pór nép nem jogosult, mert pénz nincs rá, csak a néhány kivételes személy teheti ezt meg.

Nikol 2008.10.20. 15:13:37

Miközben hangsúlyozzák:
Szárnyakat adunk vágyainak!..................
:((((((((((((((((((((((((
süti beállítások módosítása