HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Fejlődés nélkül elhal a falu

Kisgazda 2008.10.14. 01:07

Aktuális bel- és külpolitikai kérdésekről tartott fórumot szombaton a Kisgazda Polgári Szövetségpárt (KPSZ). A rendezvényen Bogár László közgazdász a globalizmust bírálta, Széles Gábor nagyvállalkozó pedig a munkahelyteremtés és a falufejlesztés fontosságát hangsúlyozta előadásában. Turi-Kovács Béla, a KPSZ elnöke a jobboldal összefogásának fontosságát emelte ki.

A globális hatalmi kifosztás alanyai vagyunk, és ha ezen nem tudunk változtatni, a következő tíz évben fizikailag is megsemmisül az ország - jelentette ki Bogár László közgazdász azon az aktuális kérdésekkel foglalkozó fórumon, amelyet a Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetségpárt rendezett. A professzor élesen kritizálta a multicégeket, amelyek profitjának gyarapodása sokszorosa annak, mint amennyivel a reálbérek emelkednek. Súlyos hazugságnak nevezte a rendszerváltást, és alapvető változásokat sürgetett.

Széles Gábor nagyvállalkozó, lapunk tulajdonosa szerint az elméletek helyett a konkrét lépésekre kell a hangsúlyt helyezni, amelynek kapcsán saját programjából idézett. "Bár a multik kevés munkahelyet teremtenek, nem velük kell foglalkoznunk, hanem arra kell törekedni, hogy a kisvállalkozások fejlesztésével megteremtsük a terveinkben szereplő egymillió munkahelyet, elengedhetetlen a vidékfejlesztés. Ha a falvakra nem tudunk megfelelő fejlesztési programot készíteni, akkor az országra sem tudunk". Szerinte egy egyszerű kérdőívvel fel lehet mérni a települések gazdasági helyzetét, így kiderülne hol, milyen fejlesztésre van szükség. "Ha minden falu csak tízmillió forintot kapna, az országos szinten mindössze harmincmilliárd forint, ebből ma csupán öt-hat kilométer autópálya épül" - mondta összehasonlításképpen Széles Gábor. Olyan "menedzsmentláncot" kell kiépíteni, amellyel az utolsó falut is el lehet érni, meg kell szervezni a fölös készleteket felvásárló hálózatot, és meg kell teremteni a magyar áruk védelmét. A vállalkozó a szociális segélyekre is kitért. Ennek kapcsán a hitelkártya bevezetését szorgalmazta, amellyel a segélyezettek a boltokban vásárolhatnának, és ezzel tudnák kiegyenlíteni számláikat is.

A fórumon Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetségpárt elnöke teljes jobboldali összefogást sürgetett, és azokat a nemzeti érzelmű nagyvállalkozókat méltatta, akik a változáshoz a programot keresik. Szerinte nincs Magyarországon fasiszta ideológiájú párt, de a nemzeti oldalnak van jobbszárnya, amelyet integrálni kell. Stratégiánknak a nemzetről kell szólnia, nem pedig a tőkéről vagy csak a középrétegekről. Nem szavazatmaximalizálásra, hanem a magyar emberek képviseletére van szükség. Az elnök a Széles Gábor által ismertetett program kapcsán kijelentette: földjeinkre, vizeinkre és a geotermikus energiára kell támaszkodnunk. Szabályozni kell a földvásárlást, és teljes moratóriumot kell hirdetni a magyar földekre.

Baranya Róbert
(Magyar Hírlap)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr87712684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huba 2008.10.14. 22:51:36

Ez az esely, ez a NEMZET perspektivaja. Fontos taplalni, eltetni ezt a lehetoseget minden nehezseg ellenere, vilaggazdasagi krizis nyoman a Bogar Laszslo es Szelesi Gabor altal jelzett uton hatalmas eselyek is epithetok az orszag javara ! Penzugyi valsag kibontakozasa atrajzolja plusz radikalisa atrendezi a Vilag, es Magyarorszag eroviszonyait, es gazdasagi (+politikai) arculatat ! Igy lesz valosagga az esely .
süti beállítások módosítása