HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Őszinte program

Kisgazda 2008.09.13. 20:47

Egy közös néppárti program megalkotásának szükségességéről nyilatkozott lapunknak Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazdák pártelnöke. A Fidesz szövetségi rendszerében politizáló párt részt vesz a lapunk tulajdonosa, Széles Gábor kezdeményezte programalkotási folyamatban is. A Kisgazdák ma tartja vezetői értekezletét Szarvason, ahol az előre hozott választásokra való felkészülés szerepel napirenden.

"Most előnyösebb helyzetben vagyunk, mint korábban bármikor, hiszen a szervezettségünk a korábbit messze meghaladja, a szükséges értelmiségi háttér rendelkezésünkre áll, mindez lehetővé tette, hogy részt vegyünk a Széles Gábor által indított és kiváló szakemberek közreműködésével készülő nemzeti alapprogram megalkotásában" - mondta lapunknak Turi-Kovács Béla. A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetségpárt egységesen és közösen fejti ki tevékenységét, ezért a közös nevük Kisgazdák. A lapunk tulajdonosa, Széles Gábor nagyvállalkozó vezette programkészítés vidékfejlesztési, mezőgazdasági és környezetvédelmi fejezetén dolgoznak. "Ennek a programnak a felhasználásával is a Fidesz vezette szövetségnek egyetlen, egységes programmal kell rendelkeznie - fejtette ki lapunknak Turi-Kovács Béla. - A Fidesz Erős Magyarország című alaptézise kiindulásnak kifejezetten jó, általánosan elfogadható. Az erre épülő szövetségi programot minden tagszervezetnek el kell fogadnia. Nem lehetnek külön kisgazda-, magoszos, nemzeti fórumos mezőgazdasági vagy vidékfejlesztési tervek."

Őszinte program

Nem szabad eltitkolni a választók elől, milyen helyzetben is van az ország, ma a szövetségi program legfontosabb tulajdonsága kell legyen, hogy őszinte. Világosan el kell mondani, meg kell tenni olyan lépéseket is, amelyek nem lesznek rögtön népszerűek, de egyértelműen látszik belőlük, hogy pozitív hatásuk lesz. "Ha a választók azt látják, hogy a program végrehajtása kezdetben nehézségeket okoz ugyan, de végül eredményt hoz, az elfogadtatható lesz mindenkinek. Ma az országban nem csodavárásra, hanem reális helyzetértékelésre van szükség. Komoly igény van a valódi megoldások irányába mutató javaslatok iránt." Mint mondta, a Fidesz többszínű néppárt, magában foglalja a népnemzeti gondolatot képviselő kisgazdákat, a keresztény eszmeiséget valló kereszténydemokratákat, a demokrata nemzeti fórumosokat, számos más értéket képviselő szervezetet, de a Fidesz alapgondolatának megfelelően valamennyien a polgári értékek képviselői. Fontos, hogy a szövetség valamennyi értéke a szövetséges szervezeteken keresztül megjelenjen a magyar emberek előtt.

Reális lehetőség

Turi-Kovács Béla szerint van realitása, hogy a jövő nyár elején az európai parlamenti választással együtt az előre hozott országgyűlési választás is megtartható. A mai szarvasi országos vezetői találkozójukon az erre való felkészülésről tárgyalnak. "Az előre hozott választás nem érheti váratlanul a jobboldalt, a szövetséget, így a Kisgazdákat sem: a képviselő-jelölteket ki kell választani, a helyi szervezeteknek készen kell állniuk a kampányra" - jelentette ki. Addig is a Kisgazdák az Országgyűlés őszi ülésszakán napirenden kívánja tartani a magyar vidék, a mezőgazdaság legfontosabb aktuális kérdéseit, így a magyar termőföld védelmének ügyét. Emlékeztetett: háromszor terjesztették elő a földtörvény módosítását, ezt most kiegészítve újra be akarják nyújtani. Sürgetőnek nevezte a haszonállattartás megmentését. Emellett fel kívánnak lépni a baromfiágazat megtartásáért, ezt az ágazatot ugyanis az egyébként is súlyos gazdasági viszonyokon túlmenően külön támadás is érte. Ezzel a Négy Mancs állatvédő szervezetnek a szárnyasok tömése elleni médiaakciójára utalt, amelynek nyomán több német és osztrák áruházlánc felmondta megrendeléseit. "Ez akár az egész hazai hízott baromfit előállító ágazat megszűnéséhez vezethet. Az ilyenfajta állatvédő tevékenység rossz és káros, meg kell állítani" - fejtette ki. Turi-Kovács Béla szerint a nagy külföldi konzorciumok képviseletében környezetvédelminek álcázott egyesületek - akár tudatosan vagy éppen tudatlanságból - tönkreteszik a magyar állattartókat.

Súlyos feszültségek

A Kisgazdák a zöldség- és gyümölcsfronton kialakult, egyre elviselhetetlenebb, súlyos feszültségeket okozó helyzetet elsősorban a szövetkezési forma támogatásával látja megoldhatónak. Ezen a területen az Országgyűlésnek is sürgős teendői vannak. Turi-Kovács Béla pártja legfontosabb tennivalójának a vidéken, főleg a falvakban élő egymillió szegény és kétmillió lecsúszó ember képviseletét nevezte. Ők ma saját erőből, társadalmi összefogás nélkül nem tudnak kiemelkedni súlyos helyzetükből. A cél nem lehet kevesebb, mint hogy a most elszegényedetteknek is biztosítani, hogy felemelkedhessenek a középosztály szintjére. "A magyar vidéknek - az MSZP-vel ellentétben mi úgy véljük - nem a nagybirtok-, hanem a kis- és középbirtokrendszer megerősítése, ilyen módon a kistelepülések megtartása lehet a megoldás. A most hatályos vidékfejlesztési programot egy új, polgári kormánynak vissza kell vonnia, és helyette a mezőgazdaság, a vidék tényleges megerősítését szolgáló programot kell elindítania" - mondta Turi-Kovács Béla.

Magyar Hírlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr31662171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása