HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kisgazda regionális értekezlet Csongrádon

Kisgazda 2008.07.28. 23:23

A dél-alföldi régió - Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyék - kisgazda vezetőinek részvételével regionális értekezletet tartott a Kisgazda Polgári Szövetség (KPE-KPSZ) Csongrád városában 2008. július 26-án.

Az értekezlet sajtótájékoztatóval kezdődött. Az első felszólaló Vincze László regionális kisgazda vezető, csongrádi országgyűlési képviselő volt, aki a térség zöldség-gyümölcs felvásárlási anomáliáiról, és az un. "polcpénzről" beszélt. Ezt követően Dr. Becsey Zsolt néppárti EP-képviselő tartott rövid tájékoztatót négy éves képviselői tevékenységéről. A sajtótájékoztató befejezéseképpen Dr. Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ elnöke tartott rövid belpolitikai összefoglalót, amelyben hangsúlyozta: a kisgazdák három választásra, nevezetesen az őszi TB-privatizációs népszavazásra, a tavasszal esedékes Európai Uniós képviselőválasztásra, valamint a legkésőbb 2010-ben sorra kerülő országgyűlési képviselőválasztásra készülnek. A KPE-KPSZ elnöke hivatalosan bejelentette, hogy a polgári kisgazdák Dr. Becsey Zsoltot javasolják a Fidesz EP-listájára, mint olyan képviselőt, akinek nézetei a mezőgazdaság jövőjét, a hazai birtok- és termelési szerkezetet illetően megegyeznek a kisgazda állásponttal.

A sajtótájékoztatót követően került sor az értekezletre, amelyen Dr. Becsey Zsolt tartott hosszabb összefoglalót brüsszeli munkásságáról, hangsúlyosan kitérve a dél-alföldi régiót érintő ügyekre.

Az értekezlet keretében Dr. Turi-Kovács Béla részletes belpolitikai összefoglalót tartott, kitérve a Szövetség kisgazdái előtt álló feladatokra. A KPE-KPSZ elnöke kijelentette, hogy a következő országgyűlési képviselőválasztáson Csongrád megyében legalább két kisgazda kötődésű képviselőjelöltet kívánnak indítani, akiknek egyike Vincze László regionális kisgazda vezető lesz.

Kékesi Márton, a KPE-KPSZ országos vezetőségi tagja a hallgatóság előtt ismertette az egyre bonyolultabbá váló FKgP-per részleteit. A kisgazdák fővárosi elnöke szerint a szövevényes ügy egyre inkább egy tengeri kígyóra hasonlít, álláspontja szerint a jelenlegi helyzetben nem körvonalazódik más megoldás, mint az, hogy a kisgazda érzelmű emberek a Szövetség keretein belül képviseljék meggyőződésüket.

A májusban megalakult, immáron több száz taggal rendelkező Kisgazda Ifjúsági Tagozatról (KIT) a szervezet országos elnöke, Chladek Tibor tartott rövid tájékoztatót, amelynek keretében bemutatta a régió ifjúsági tagozatos megye elnökeit (Pohankovics András - Bács-Kiskun megye, Sajtos István - Békés megye, Kohári Nándor - Csongrád megye).

Az értekezlet végeztével Dr. Becsey Zsolt meghívására a kisgazda vezetők munkaebéden vettek részt a csongrádi Kertvendéglőben, amelynek keretében kötetlen eszmecserét folytattak a kisgazda jövőről.

kpe.hu webszerkesztőség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr66590171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása