HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kiáltvány a velünk élő szocializmus ellen

Kisgazda 2008.07.17. 15:47

  A Kisgazda Ifjúsági Tagozat (KIT) elkeseredetten veszi tudomásul, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság felmentette a vörös csillagot hordó Vajnai Attilát, s vele együtt magát a vörös csillagot.

Mi, fiatal kisgazdák Pethő Sándor, a Magyar Nemzet c. napilap alapítójának mondásához tartjuk magunkat: "A fasizmus és a kommunizmus ugyanaz a kutya, csak más színű nyakörvvel." Számunkra a vörös csillag épp úgy egy elítélendő eszmeiséget szimbolizáló jelkép, mint a horogkereszt vagy a nyilaskereszt. Mi sem a nemzeti, sem a nemzetközi szocializmussal szemben nem ismerünk pardont, hiszen erre kötelez bennünket a kisgazda mozgalom évszázados múltja, amely az antifasizmusnak és az antikommunizmusnak egyaránt adott mártírokat. Nem vagyunk hajlandóak tehát beletörődni a mostanság trendinek számító kettős mércébe.

Persze nem csodálkozunk azon, hogy a pártállami múlt díszpintyeiből verbuválódott MSZP háza táján a mai napig ködfátyolos szemmel tekintenek a vörös csillagra. Meggyőződésünk szerint a szociáldemokratáktól lenyúlt szegfű helyett ideálisabb pártlógó lehetne számukra az ötágú csillag, de hát pontosan tudjuk, miért lett szegfű a szocialisták jelképe: mert a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló.

Felháborítónak tartjuk, hogy tizennyolc évvel a rendszerváltás után a mai napig számos településen találhatóak a kommunista diktatúra évtizedeiből itt ragadt utcanevek. Ez a probléma halmozottan igaz a kistelepülésekre, ahol a mai napig szép számmal találhatóak a szocialista múlt szimbolikus alakjairól vagy éppen történelmi eseményeiről elnevezett utcanevek. Ez ugyebár nevetséges, és méltatlan ahhoz a polgári demokráciához, amelyben a rendszerváltásnak hála van szerencsénk élni. Ezért a KIT a közeljövőben nyílt levélben fordul mindazon települések polgármestereihez, amely településeken a mai napig a szocializmus jegyében született utcanevek találhatóak, s azt javasoljuk, hogy az említett utcák új névadói lehetőleg az '56-os forradalom hősei, vagy a magyar szellemi és tudományos élet, vagy sportmúltunk nagyjai közül kerüljenek ki. 

Chladek Tibor A KIT elnöke

Harangi Fülöp a KIT alelnöke

Tábori Ferenc a KIT alelnöke

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr62572831

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Bookmarks about Mozgalom 2008.09.01. 14:45:25

[...]on 2008-08-19 Kiáltvány a velünk élő szocializmus ellen[...]

Trackback: Propeller 2008.07.17. 16:15:45

Kiáltvány a velünk élő szocializmus ellenA Kisgazda Ifjúsági Tagozat (KIT) elkeseredetten veszi tudomásul, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság felmentette a vörös [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása