HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Egyezség a lakótelepiekkel

Kisgazda 2008.07.06. 21:26

A Fidesz új egyezséget, partnerséget ajánlott tegnap a lakótelepeken élőknek. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi farkcióvezetője a távhődíj általános forgalmi adójának húszról öt százalékra való csökkentését sürgette a szövetség lakótelepi műhelyének ülésén.

"Havonta a négy, négy és fél ezer forint megtakarítás nagyon komoly összeg a lakótelepeken élőknek" - mondta Orbán Viktor Fidesz-elnök. A párt távhődíjak áfacsökkentését célzó javaslata forintosítva ennyit jelentene a lakótelepeken élőknek. A politikus újra azt hangsúlyozta, jó esély van indítványuk elfogadására, hiszen senkinek nincsenek érvei ellene. A lakótelepeken élők kiszolgáltatottak, s miután egész Európában próbálnak megoldásokat találni az energiaárak mérséklésére, a magyar kormány sem kereshet kifogásokat, mit miért nem tud megtenni.

Orbán Viktor kijelentette: a Fidesznek új egyezséget kell kötnie a lakótelepeken élőkkel. Tőlük is azt kéri, támogassák gazdaságpolitikájukat, hiszen annak lényege, hogy nem hitelek felvételéből, hanem egymillió új, legális munkahely megteremtésével kell talpra állítani a gazdaságot. Szerinte ezzel a lakótelepiek is csak nyerhetnek, hiszen ez után meg lehet majd újítani egész életformájukat. A feladat az, hogy javítani kell az itt élők létbiztonságán, így a megélhetésükön, a lakásfenntartáson, a közbiztonságon, a közlekedésen, élelmiszer-ellátáson. Rendelőkre, gyógyszertárakra, sportolási lehetőségekre, játszóterekre, zöldterületekre és közösségi terekre van szükség.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP budapesti frakcióvezetője is a távhődíjak áfájának húszról öt százalékra csökkentését sürgette, mint mondta, az ilyen mértékű változtatást az Európai Bizottság sem ellenzi. A csökkentés szükségességét azzal magyarázta, hogy az országosan hatszáznegyvenezer távfűtéses lakásban egymillió-hatszázezer, a fővárosban hatszázezer ember él. Ők a téli hónapokban 25-70 ezer forintos számlát fizetnek. Probléma lehet, hogy a társasházak már menekülnek a távhőrendszerből, s ezért összeomolhat a távhőpiac.

Az Országgyűlés jövő szerdai házbizottsági ülésén is téma lesz az adócsökkentés. Igaz, azt nem emiatt, hanem a közigazgatási hivatalok ügyében hívta össze Szili Katalin házelnök. Az adócsökkentés miatti rendkívüli parlamenti ülést csak az MSZP ellenzi.

Pindroch Tamás (Magyar Hírlap)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr79556218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása