HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kisgazdák a földek kiárusítása ellen

Kisgazda 2008.06.20. 01:25

Győr - Meg kell állítani az állami termőföldek kiárusítását - foglaltak állást a nemrég tartott Kisgazda regionális értekezlet résztvevői a megyeszékhelyen.

 A Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt (Kisgazdák) Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye kisgazdáiból megalakult regionális szervezet június 7-én tartott vezetői értekezletén első rangú feladatként jelölték ki az állami termőföldek kiárusításának megállítását. A résztvevők szerint "a Bábolnai Állami Gazdaság felszámolása jól érzékelhetően úgy történik, hogy az eszközöket, a termőföldet a kisebbségi kormány a saját klientúrájához tartozó nagybirtokos rétegnek kívánja juttatni".

- A mezőgazdaság és a vidék jövője döntően attól függ, hogy a termőföld kinek a tulajdonában van, kinek a kezébe kerül, és hogy a közeljövőben milyen birtokszerkezet alakul ki - hangoztatják állásfoglalásukban.

- A nagybirtok további terjeszkedését azért is meg kell állítani, mert máskülönben a kisbirtokosok munkalehetőség nélkül maradhatnak - jelentette ki az értekezleten Turi-Kovács Béla, a Kisgazdák országos elnöke. A polgári kormány volt környezetvédelmi minisztere népes hallgatósága előtt azt is kifejtette, hogy a Kisgazdák a nagybirtok továbbterjeszkedését és a külföldiek földszerzését azonos mértékben elutasítják.

Mint elhangzott, szervezetten kívánnak fellépni az ellen is, hogy a vasúti szárnyvonalak felszámolása után a kormány a Volán-vállalatokat ugyancsak magánkézbe juttassa, mert ennek következtében a kistelepülések közlekedése a várható viteldíj-emelésekkel ellehetetlenülne.

kisalfold.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr19530065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása