HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Álságos szocialista aggódás

Kisgazda 2008.06.10. 02:12

Az MSZP azt kéri minden országgyűlési képviselőtől, hogy támogassa Simon Miklós (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését; a képviselőt jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolják. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt hétfőn. Répássy Róbert reagálásában álságosnak nevezte a szocialisták aggódását ebben a kérdésben.

 Mint emlékeztetett, az MSZP több esetben sem függesztette fel mentelmi jogát képviselőknek, akiknél az ügyészség indokoltnak találta volna. A fideszes politikus példaként említette Keller Lászlót és Juhászné Lévai Anikót, illetve Gyurcsány Ferenc, Tóth András vagy éppen Veres János ügyét. "A szocialisták gyakorlata, hogy válogatás nélkül, politikai érdekeik alapján szavaznak a mentelmi ügyekben" - szögezte le a honatya, aki Simon Miklós ügyéről szólva úgy fogalmazott: kifejezetten azért döntött a Fidesz-frakció a mentelmi jog megtartása mellett, mert nem vagyunk hajlandók Veres János személyes bosszújához asszisztálni.

Ismeretes, Simon Miklós Veres Jánoshoz és környezetéhez köthető bűncselekmény gyanús ügyeket tárt fel, emellett politikai ellenfelek, ugyanis egy választókerületben dolgoznak. Répássy Róbert végül arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvények szerint a mentelmi jog fenntartása esélyt ad arra, hogy később, még az elévülési idő lejárta előtt foglalkozhassanak az üggyel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr80512332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása