HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Emléktáblát avattak Tildy Zoltánnak a fővárosban

Kisgazda 2008.05.02. 16:49

Emléktáblát avattak május 1-jén Tildy Zoltánnak, a Magyar Köztársaság volt elnökének Budapesten a Pollack Mihály téren. Az emléktáblát annak az épületnek a falán leplezték le, ahol Tildy Zoltán élt és dolgozott köztársasági elnökként 1946 és 1948 között. Avatóbeszédében Tőkés László nagyváradi református püspök, európai parlamenti képviselő egyebek között arról beszélt, örül annak, hogy beállhat azoknak a sorába, akik lelkipásztorként politikai szerepet vállaltak. Megemlékező beszédet tartott Horváth János, az Országgyűlés fideszes korelnöke, Tildy Zoltán valamikori munkatársa. Tildy Zoltán 1946. február 1. és 1948. július 31. között volt köztársasági elnök.

Tildy Zoltánt lemondása után 1956. májusáig házi őrizetben tartották. 1958-ban hat év börtönre ítélték, 1959 áprilisában betegségére való tekintettel kiengedték, ettől kezdve teljes visszavonultságban élt 1961. augusztus 4-ig bekövetkezett haláláig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr73451227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása