HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt közleménye az ÁFA-törvény módosításáról

Kisgazda 2008.04.29. 05:01

A Fideszes kisgazdák benyújtották az Országgyűléshez azt a törvénymódosító javaslatukat, amellyel az alapvető élelmiszerek ÁFA-kulcsát 5%-ra javasolják leszállítani. A Magyarországon hatályos, és az Európai Unióban megkötött egyezmény szerint 10%-os ÁFA nincs, ezzel szemben az EU számos tagállamában 5 %-os vagy Nagy-Britanniában 0 %-os ÁFA-t állapítanak meg az alapvető élelmiszerekre.

 A hazai szegénység olyan mértékű, hogy azonnali segítségére van szükség. Ezért a Fideszes kisgazdák azt remélik, hogy az MSZP vidéki képviselői, azok, akiknek a saját választóikkal, az elszegényedett kistelepülésen élőkkel rendszeresen szembe kell nézniük, támogatni fogják a javaslatukat.

Ugyanakkor a Fideszes kisgazdák indítványozták annak a törvénymódosításnak az elfogadását is, amellyel növelni kívánják az ÁFA visszaigénylésnek a mértékét az őstermelők esetében, akik a megemelkedett gázolajár, vetőmagárak, járulékos költségek miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.

Dr. Turi-Kovács Béla
a KPE-KPSZ országos elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr28446407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása