HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Színes programkínálat a Kulturális Örökség Napjain

Kisgazda 2009.09.26. 00:26

Immár 3. évben gazdagította Nagykőrös a Kulturális Örökség Napjai programkínálatát. Városunkban szeptember 19-én a gyermekkönyvtárban rajzversennyel; a felnőtt könyvtárban Szabó Károly pályaképének ismertetésével, az olvasótársaság által kiírt helytörténeti pályázat eredményhirdetésével és Tóth Barna nagykőrösi morvákról szóló előadásával; a PMMI Arany János Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóhelyén az állandó kiállítások mellett az ezen a napon megnyitott Kodály Zoltán emlékkiállítással; az Arany János Kulturális Központ színháztermében pedig a hosszú idő után újra megrendezett kórustalálkozóval várták az érdeklődőket. A programok ingyenesen voltak látogathatóak és ez nem változott vasárnapra sem.
 
 

 rendezvénysorozat központjába országosan a szakrális terek álltak, s ebbe jól illeszkedett, hogy Nagykőrösön szeptember 20-án a Református templomban toronylátogatáson, a Szent László Római Katolikus templomban az templombemutatáson és kiállításon lehetett részt venni.
De a templomokkal való ismerkedés mellett, az építészet iránt érdeklődők „éhségét” Tényi András főépítész a Polgármesteri Hivatal díszudvarán tartott, városházáról szóló előadása, a városháza tornyának látogatása is csillapíthatta.

A rendezvénysorozat záró estjén Dr. Czira Szabolcs polgármester, országgyűlési képviselő gondolatait követően Varga Feri és Balássy Betti Jókor jó helyen című műsorát hallgathattuk meg a város főterén.

Összességében elmondható, hogy a rendkívül sokszínű és igényesen összeállított programok között mindenki megtalálhatta a szívéhez, füléhez legközelebb állót. A rendezvények sikerét pedig egyértelműen mutatja, az érdeklődők nagy száma és az egyes programok után együtt maradt kisebb-nagyobb társaságok eszmecseréinek hangulata.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr321407749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása