HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Turi-Kovács: A magyar agrárium szempontjából sorsdöntő a választás

Kisgazda 2009.05.22. 20:57

Az európai parlamenti (EP) választáson egy nagyarányú részvétel mellett elszenvedett súlyos vereség nyomán az MSZP belül megváltozhat az előre hozott választásokkal kapcsolatos álláspont – jelentette ki Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesülés (KPE) elnöke pénteken Csongrádon.

Azok a szocialista politikusok, akik úgy érzik, még van esélyük egy-egy helyen nyerni, már nem fognak tovább kockáztatni – mondta a politikus egy választási fórum előtt tartott sajtótájékoztatón. A magyar agrárium szempontjából sorsdöntő, hogy a következő években milyen erős és hatékony érdekérvényesítő képessége lesz az országnak az Európai Parlamentben.

Angliával az élen nagy erők mozdultak meg a jelenlegi uniós agrártámogatási rendszer megszüntetése vagy komoly átalakítása érdekében. Ez azoknak az országoknak – köztük Magyarországnak –, melyeknek létkérdés az erős mezőgazdaság, olyan hátrányt okozhat, amit később már nem lehet behozni.

Harrach Péter, a KDNP alelnöke kifejtette, nagyon sok ember elvesztette a reményt, hogy a jelenlegi gazdasági, pénzügyi, politikai, társadalmi válságot le lehet küzdeni. Az Országgyűlési alelnöke azonban úgy látja, egy a jelenlegi kormány válságkezelő-stratégiájától szemléletében gyökeresen eltérő politika nyomán az ország akár jobb helyzetbe is kerülhetne mint korábban, hiszen sok régi gondot is meg lehet oldani.

A kormány olyan területeken, mint a kutatás-fejlesztés, az oktatás és a családtámogatás is megszorításokat vezet be, melyek a jövőt alapvetően érintik – közölte az alelnök, aki példaként a családtámogatási rendszert említette. A gyes és a gyed megnyirbálása nemcsak a családok helyzetét nehezíti meg, hanem a biztonságérzetet gyengítve a gyerekvállalási kedvet is visszaveti. A kereszténydemokrata politikus a megoldandó problémák közül kiemelte a romák sorsát is. E területen az előítéleteket és az elfogultságot egyaránt mellőzve az oktatás és a foglakoztatás kettős útját kell választani – hangsúlyozta.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr511138134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása