HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Miért nem tette közzé a tervezett szeptember 15-i dátummal a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás támogatási kérelmének formanyomtatványát az MVH?"

Kisgazda 2009.09.29. 15:10

Balogh József országgyűlési képviselőnk írásbeli kérdése Gráf József FVM miniszterhez.

Tisztelt Miniszter Úr!

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet szerint azok a gazdálkodók, akik elmúltak 18 évesek, de 40. életévüket még nem töltötték be, támogatási kérelemmel élhetnek.
A rendelet 5 § (1) így szól: "A támogatási kérelmet évente szeptember 15. és október 15. között lehet benyújtani az MVH által az MVH honlapján közleményben közzétett formanyomtatványon postai úton az MVH-hoz".
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján szereplő tájékoztató szerint azonban szeptember 15-én a hivatalnak nem állt módjában közzé tenni a támogatási kérelem formanyomtatványát. A formanyomtatvány a mai napig nem került fel az MVH honlapjára.

Kérdezem tehát Miniszter Urat:
- Miért nem tette közzé a tervezett szeptember 15-i dátummal a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás támogatási kérelmének formanyomtatványát az MVH?
- Mikorra várható a formanyomtatvány megjelentetése?
- Várható-e az eredetileg szeptember 15. és október 15. közé kitűzött benyújtási időszak meghosszabbítása, tekintettel az MVH késlekedésére, avagy a hivatal hibája miatt kevesebb idő áll majd a gazdálkodók rendelkezésére a támogatási kérelmek beadására?
- A formanyomtatvány megjelentetésének elhalasztásával csúsznak-e majd a kifizetések is az említett támogatási forma esetében?
- A tárca ismeretei szerint a 18 és 40 év közötti gazdálkodók hány százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel?

Várom válaszát!

Budapest, 2009. szeptember 25.


Balogh József
országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr51415719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása