HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Az SZDSZ gerjeszti a fenyegető etnikai polgárháborút

Kisgazda 2009.08.23. 23:34

Etnikai polgárháború fenyeget Magyarországon, amit „liberális szómágiájával” az SZDSZ gerjeszt – jelentette ki a Lánchíd Rádióban vasárnap Bogár László. A közgazdász-professzor szerint hazánkban a cigányság és a többségi társadalom közötti tarthatatlan helyzetért a foszladozó kispárt a felelős, amely mindeközben krokodilkönnyeit hullatja.

Napjainkban sorra dőlnek be a lakáshitelek, és egyre többet hallani olyan hírekről, melyek szerint fiatal családokat lakoltatnak ki banki tartozásaik miatt. Az aggasztó folyamattal kapcsolatban Bogár László közgazdász-professzor a Lánchíd Rádió Indigó című vasárnapi háttérműsorában kijelentette: „azt hittük, ez csak a harmadik világban vagy a történelemkönyvekben létezik, és hogy a mostani 30-40 éves korosztály már nem lesz érintettje ennek”. Bogár úgy látja, a családromboló folyamatok a '90-es évek közepén, a Bokros-csomaggal kezdődtek, ekkor vette kezdetét az „államtalanítás”, aminek rendkívüli következményei voltak és lehetnek.

A közgazdász szerint „a köz stratégiai érdekeit képviselő államnak kell létrejönnie”, ami egyébként az állam számára hosszú távú kihívás; az itt és most élők napi érdekei ugyanis nyilvánvalóan mások, mint az utánunk következő generációké.

„Ezt a magyar társadalom az SZDSZ-nek nem fogja elfelejteni”

A műsorban szóba került az SZDSZ továbbszakadása és „egy új SZDSZ” formálódása is, melyről Bogár így vélekedik: a magyar társadalom annak idején az egyik legerősebb párttá tette az SZDSZ-t, ám mára körülbelül 1 százalékban mérhető a támogatottsága. A rendszerváltozáskor – folytatta Bogár László – minden létező politikai egyesülés kollaboráns volt a változással, miközben az SZDSZ maga volt a változás; az volt a félrevezető, hogy radikálisan antikommunisták voltak. A nagy illúzió – folytatta –, hogy az SZDSZ „jó úton járt, csak lepaktált a komcsikkal” megdőlt éppen a Bokros-csomag idején, a munkaerő árának 30 évvel korábbi szintre vitelében hatékonyan működött közre, miközben az árak féken tartásában nem igazán járt élen. „Ezt a magyar társadalom az SZDSZ-nek nem fogja elfelejteni” – szögezte le Bogár László.

A gyilkosságsorozat csak tünete egy nagyobb problémának

Pénteken bejelentették: megvannak a romagyilkosságok elkövetésével gyanúsítható csoport tagjai. Bogár ezzel kapcsolatban arra figyelmeztetett: nem arról van szó, hogy csak el kellett kapni a gyilkosokat, és akkor béke lesz; mivel a gyilkosságsorozat csak tünete egy nagyobb problémának, nem jelent teljes megoldást a gyanúsítottak kézre kerítése. A professzor úgy vélekedik: van Magyarországon 4-7 százaléknyi cigányság, ami nem csupán szokásaiban, életvitelében tér el a többségi társadalomtól, hanem el is különíti magát. A '70-es években voltak törekvések – a család, az iskola és a munka terén – arra, hogy a cigányság integrálódjék, ám a rendszerváltozás folyamata épp nekik kedvezett a legkevésbé. Tíz év alatt megszűnt a munkahelyek harmada, ami épp a legalacsonyabb presztízsű munkahelyeket érintette, s legrosszabbul kifejezetten a cigányságot – fogalmazott Bogár, hozzátéve: ilyen értelemben a változásokat generáló SZDSZ-nek igen nagy a felelőssége, nem a cigányságot kell elsősorban hibáztatni az alaphelyzetért. Bogár egyúttal figyelmeztetett: ez nem 5 perc alatt megoldható feladatot jelent, ám most csak „liberális szómágiával” találkozunk a témában. Etnikai polgárháború fenyeget Magyarországon, amit a krokodilkönnyeket hullató liberálisok gerjesztenek – összegzett Bogár László.

A héten nyilvánosságra került egy felmérés: mintegy 73 milliárd forint landolt hálapénzként az orvosok zsebében egy év alatt. Bogár szerint kényes kérdésről van szó, amit nagyjából 60 éve nem sikerül megoldani. Egyszersmind rettenetesnek tartja, hogy forintosítják az emberek egészségért való „mindent megtenni akarását”. A közgazdász-professzor úgy látja, a rendszerváltozás után az egészségügyben is elmaradt az állam szerepének újragondolása.

(Lánchíd Rádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr341333784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása