HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A Szövetség kisgazdái Szarvason

Kisgazda 2009.07.24. 01:17

 

 

 

 

 

 

Régi hagyomány már Ezüstszőlőben, az Aratónapon a gazdafórum, a kisgazdák összejövetele. Idén a szövetség kisgadái - ahogyan Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke jellemezte a Csongrás, Jász-Nagykun, Heves és Békés megyékből érkező kisgazda vezetőket - sajtótájékoztatón számoltak be az EP-választások után kialakult helyzetről.

Amint Turi-Kovács Béla megfogalmazta a jövő Európájában is fontos, sőt egyre nagyobb jelentősége lesz, lehet annak az Alföld-programnak, amit elkészítettek és a Fidesz Magyar Polgári Szövetség programjához felajánlottak. A lényege ennek, a föld, a víz, és a levegő egységben való kezelése, nemzeti kincsként való megtartása. Konkrétumként az édesvizi halgazdálkodás támogatásának visszaszerzését és visszaadását emelte ki az elnök. A KPSZ elnökségi tagja, Hanó Miklós azt emelte ki, hogy a Fidesz programjában szereplő plusz egymillió munkahely megteremtése csak akkor lehetséges, ha az élelmiszeripart, a feldolgozóipart helyzetbe hozzuk. Ez esetben, mondta Hanó Miklós, mint a történelem során már oly sokszor, a magyar gazdatársadalom újból kiránthatja a kátyúból az ország szekerét. Hozzászólt a témához a sajtótájékoztatón Becsey Zsolt, volt EP-képviselő is, aki a mérsékelt jobbközép erők szempontjából fontosnak nevezte az agrárium helyzetét, s mindenkit arra intett, hogy kritikus, de ne fanatikus álláspontból közelítsen a probléma megoldásához. Kitörési pontnak nevezve a családra, földre építő jobbközép agrárpolitikát, a tradicionális értékek jobb kihasználásával elérhetőnek nevezte a plusz egymillió munkahely megteremtését, mely nélkül az ország összeomlását sem tartotta elképzelhetetlennek. Végezetül Babák Mihály polgármester, országgyűlési képviselő erősítette meg az előtte szólók véleményét, újólag felhíva a figyelmet a vidékpolitika jeletőségére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr791264220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása