HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Orbán: Nincs kiegyezés!

Kisgazda 2009.07.13. 18:54

Orbán Viktor szerint a kormány politikai adócsalók gyülekezete, akik mindenáron meg akarják tartani hatalmukat. Az EP-választás megmutatta, hogy a kétpólusú helyett centrális politikai rendszer jött létre Magyarországon, mert az emberek ma már csak a Fideszben bíznak.

     


Az eddigi kétpólusú helyett centrális politikai struktúra jött létre Magyarországon a júniusi választási eredmény nyomán, a Fidesz lett az egyetlen kormányképes erő a politikai színpadon. Egyedül ez a párt bírja az emberek bizalmát, és ezért a saját program alapján álló önálló kormányzást célozza meg: a leendő polgári kabinetnek nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja. Egyebek mellett erről beszélt Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának szombati ülésén.

A pártelnök kijelentette: a választópolgárok ma úgy tekintenek a Fideszre, mint amely meg tudja állítani az ország süllyedését, és képes elindítani a felemelkedés útján. Orbán a kormányzat ténykedéséről szólva azt mondta, hogy aki a szocialisták által kitalált szolidaritási alapba befizet, az valójában "egy MSZP-s választási pártkasszába fizet be". Az úgynevezett krízisalap létrehozása helyett szerinte "vissza kellene tenni azt a pénzt, amit elloptak, mert ha nem loptak volna, nem kellene ilyen merőben szokatlan, európai civilizációkban szinte példátlan módon pénzt kunyerálni jobb módúaktól a szegényebb embereknek".

A volt miniszterelnök szerint a kormánynak semmi sem szent, a hatalmon maradásért politikai adócsalásra is képes. "Azért csalnak, hogy a saját hatalmukat és pénzüket mentsék, de ennek hamarosan vége lesz. Már magával a törvényalkotással adót csal a kormányzat, hiszen bejelenti, hogy adócsökkentés lesz, és a végén a megszülető törvény adóemelést rendel el" – jelentette ki. A Fidesz dolga, hogy az embereknek világossá tegye, az a tény, hogy ma az országot politikai adócsalók vezetik, nem sarkallhatja őket arra, hogy maguk is zárójelbe tegyék a törvényeket.

Orbán Viktor a Gyurcsány–Bajnai-korszakról szólva elmondta, "a letartóztatott polgármesterek, az offshore-politikusok és a rabosított titokminiszterek korszakát" le kell zárni. Csak ezzel kezdődhet meg a sikeres válságkezelés. A korszakot fenntartó MSZP szerinte olyan mértékben zsugorodik, és ezzel párhuzamosan radikalizálódik is, hogy már rég nem a baloldalt képviseli, hanem "csak milliárdosok belterjes baráti körét". A kormánypártnak már nincs épkézláb vezetője sem, csak üzleti érdekei, és ezek az érdekek tartják életben a Gyurcsány–Bajnai-korszakot. Az ellenzéki politikus szerint a szocialisták most építik be kádereiket a legfontosabb helyekre. Ezért a választásokig hátralévő néhány hónap az utolsó nagy összecsapás az emberek reményei és a hatalom tervei között.

"A Fidesznek az a dolga, hogy beváltsa a magyarok talán utolsó nagy történelmi lehetőségét. Nincs kiegyezés, nincs könnyű, kényelmes és sima út" – mondta Orbán Viktor. A pártelnök szerint ehhez a Fidesznek biztos lábakon kell állnia. Utalt a Fundamentumok című elnöki programra, amelyből azt emelte ki, hogy a legnagyobb ellenzéki párt a törvény és a rend pártja, a családok támogatója, a gyermekek és fiatalok védelmezője, a teljesítmény és a vállalkozó szellem pártfogója. A politikus szerint a Fideszt az különbözteti meg a többi párttól, hogy nem elsősorban a riválisaival vagy saját magával, hanem az országgal foglalkozik.



Újra Kövér László
A Fidesz országos választmánya tisztújító ülésén elnökének újraválasztotta Kövér Lászlót – áll a frakció közleményében. Az országos választmány alelnökének Kupper Andrást, Mátrai Mártát, Simicskó Istvánt, Szűcs Lajost, Balogh József Jánost, Rácz Róbertet, Szakács Imrét és Kovács Zoltán választották.



Feldühödtek a krízisalap kritikáján
Az MSZP szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke önmagából és "milliárdos bandájának" módszereiből indul ki, amikor a kríziskezelő alapot pártkasszának nézi – reagált a volt miniszterelnök beszédére Nyakó István, a kormánypárt szóvivője. Soltész Miklós (KDNP) közleményében azt írta: ki kell mondani, az emberek nem maguktól kerültek bajba, hanem a szocialisták juttatták őket oda. Semmi szükség ezért egy új alap létrehozására, amikor vannak működő támogatási rendszerek, amelyeket segíthetne a kormány. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint az MSZP alkalmatlan a kormányzásra, itt az ideje, hogy félreálljon a változás útjából.

(mh)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr371244307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása