HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Kevesebb gyermek születhet

Kisgazda 2009.07.06. 19:28

Az Országgyűlés által elfogadott családtámogatási rendszer átalakításáról szoló törvény értelmében két évig nem fog emelkedni a családi pótlék összege és két évre lerövidítették a gyermeknevelési támogatások idejét.

A Bajnai-kormány megszoritásai miatt meg fog emelkedni azon fiatal hölgyek száma akik lemondanak a szülésről a következő években. A születések száma a gyedet eltörlő Bokros-csomag után is zuhanásnak indult most a családi pótlék és a gyermeknevelési támogatások lerövidítése írja majd felül a gyermekvállalási kedvet. Ennek következtében a kormány nemcsak kevesebb pénzt fog fizetni a kisgyermekeseknek, hanem kevesebb gyermek után kell majd fizetnie, mivel kevesebb lesz a megszületett gyermekek száma.

Ezenkívül a gyermeknevelési támogatások leröviditésének nincsenek meg az infrastrukturális feltételei, mivel nincs elég bölcsőde és hiába ígér több bölcsődét a kormány ennek megvalósításához nincsen elegendő anyagi forrása. Ráadásul a munkaadói oldal részéről sem tapasztalható nyitottság az édesanyák irányába és hiányoznak kormányzati oldalról azok a támogatások, amelyek ösztönöznék a részmunkaidőben történő munkavégzést.

A Bajnai-kormány ezen intézkedésével súlyosbította az ország elöregedését demográfiai helyzetét, mivel a fiatalok a családtámogatási rendszer megnyirbálása következtében nem fognak több gyermeket vállalni.


Harangi Fülöp sk.
Kisgazda Ifjúsági Tagozat
ügyvezető alelnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr741230459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása