HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Lesz ami lesz, a turul marad

Kisgazda 2009.06.17. 20:30

Elutasította a fővárosi bíróság a XII. kerület kérését, hogy ne kelljen lebontani a Turul-szobrot. Nem ez volt az első ilyen döntés, ennek ellenére a kerület polgármestere, Pokorni Zoltán azt mondja, hogy amíg ő polgármester, a Turul ott marad.

Lesz ami lesz, a Turul marad - mondta Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester a Fidesz kongresszusán. A politikus ma elmondta, miként akadályozzák meg az ítélet végrehajtását: addig húzzák majd az időt, amíg ők lesznek többségben a városházán. "A magyar építési jogszabályok elég bonyolultak. Így alkalmat adnak arra, hogy ezt az időt, ami még ennek a fővárosi testületnek hátra van, kihasználjuk. Igaz, én erre egyáltalán nem vagyok büszke" - fogalmazott.

Emlékezetes, a szobor évek óta áll engedély nélkül.Többször felszólították a kerületet, hogy bontsa le.Legutóbb néhány napja, amikor a fővárosi bíróság jogerősen úgy döntött, hogy nem maradhat. Először a XII. kerületnek kellett volna lépnie, majd felkérték az I. kerületet, de ők sem akarták végrehajtani az ostoba ítéletet. Utána megbízták a ferencvárosi jegyzőt, de közben elindult a per. Jelen felállás szerint a IX. kerületi jegyző dolga lesz elrendelni a bontást, de őt erről még hivatalosan nem tájékoztatták.

(Magyar Hírlap)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr361191900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása