HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Felhívás

Kisgazda 2009.05.20. 05:53

A Kisgazda Parlamenti Munkacsoport felhívása az ingatlanadó ellen.

Nem engedjük

A külföldi nagytőke hazai megbízottjai, az off-shore cégek bajnokai, a magyar emberek tudatos megnyomorítói most azt a négymillió-kétszázezer saját otthont teremtő polgártársunkat kívánják tönkretenni, akik az elmúlt 50 esztendő alatt nehéz munkával, sokszor vérrel és verejtékkel teremtették meg a saját otthonukat. Magyarországon az ingatlanadó bevezetése az ország lakosságának 90%-át érinti igen súlyosan.

Emlékezzünk, kezdetben arról beszéltek a szocialista-liberális hatalomgyakorlók, hogy luxusadót vezetnek be. A luxusadóra vonatkozó törvényt azonban sohasem hajtották végre, hiszen itt nekik kellett volna fizetni. Most a kisembereken a sor. Nem baj, ha a munkanélküli, a nyugdíjas, az elszegényedett polgár nem tud fizetni, az ingatlanadót majd a lakásukra, a házukra terhelik, aztán jön a nagypénzű ingatlanmaffia, követezik a kótyavetye.

Az ingatlanadó bevezetése Magyarországon annyit jelent, hogy akik fél évszázadon keresztül takarékoskodtak, maguknak és utódaiknak otthont teremtettek, most a hatalom kényének-kedvének kiszolgáltatottan akár mindenüket elveszíthetik.
Nem engedjük:


- hogy a szorgalmas embereket megsarcolják,
- hogy az otthonukból kiforgassák
- hogy a gazdagok helyett ismét a szegények fizessenek.

Felkérjük és felhívjuk az önkormányzatokat, hogy
- az ingatlansarcot ne vessék ki a lakosságra,
- ha az állam veti ki az ingatlanadót, az önkormányzatok adjanak meg minden segítséget polgáraiknak, hogy az összes jogorvoslattal élni tudjanak, a befizetést megakadályozzák.

A szocialista-liberális kormány egyszer már megkísérelte bevezetni az ingatlansarcot. Akkor a Kisgazda Parlamenti Munkacsoport sikeresen hívott fel arra, hogy közösen akadályozzuk meg az emberek megsarcolását. A Fidesz-MPSZ az emberek mellé állt, és sikerrel léptünk fel a Gyurcsány-Veres féle kezdeményezéssel szemben. Ha összefogunk, most is sikerrel tudunk ellenállni a külföldi tőke hazai megbízottjainak, a Bajnai-Oszkó féle végrehajtóknak. Senkit ne tévesszen meg, hogy a hatalom bitrolói most meghátráltak, és értékhatárhoz kötnék - átmenetileg - az ingatlanadó kivetését. Az ingatlanadót most vagyonadónak kezdik nevezni, a valóság azonban az, hogy ha egyszer bevezették, úgy elvonnak minden mérlegelési jogot az önkormányzatoktól, és bármikor egyetlen törvénymódosítással az ingatlanadót mindenkire kiterjeszthetik.

Budapest, 2009. május 19.

Dr. Turi-Kovács Béla
a Kisgazda Parlamenti Munkacsoport
vezetője

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr691132702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása