HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A rasszistázás háttere és Jogtipró-díj Draskovicsnak

Kisgazda 2009.05.05. 01:26

A kormánypártok részéről folyamatosan érkező, megalapozatlan rasszistázás politikai hátteréről beszélt napirend előtti felszólalásában Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő. 

 

Balog szerint ma Magyarországnak kétségtelenül a legsúlyosabb gondja a pénzügyi, a gazdasági, a szociális és politikai válság. Kétes dicsőség - fogalmazott a képviselő -, hogy ezért kerülünk a világ vezető lapjainak címoldalára rendszeresen, de a válság mellett van egy másik hír is, amely lassan már versenyzik a válságról szóló hírekkel, ez pedig a rasszizmus vádja, aminek magyarországi terjedéséről szólnak a hírek címlaptörténetekké válva. 

 A képviselő kifejtette: források és konkrétumok megnevezése nélkül közlik, hogy az utóbbi időben a romák ellen elkövetett brutális gyilkosságok rasszista indítékokból történtek, és mindezek mellé hozzáteszik a Magyar Gárda nevű szervezet félelemkeltő tevékenységét, és ebbe belekeverik a legnagyobb ellenzéki pártot, és azt feltételeztetik hogy Magyarország egy fasiszta ország, és ha nem lenne az MSZP és az SZDSZ, akkor már régen jobboldali diktatúra lenne Magyarországon. Balog Zoltán elmondta, hogy véleménye szerint az igazság ezzel szemben az, hogy a jelenleg kormányzók hét évének az eredménye a mai helyzet, amelyben a kiszolgáltatott emberek és csoportok egymásban keresik kiszolgáltatottságuk okát, ahelyett, hogy önökben keresnék. 

 

Az igazsághoz hozzátartozik az is - folytatta a képviselő -, hogy az eddig elkövetett romák elleni gyilkosságok többségében nincs meg az elkövető - és mint mondta -, ezt Fodor Gábor figyelmébe is ajánlom. 

 

Tudunk olyan romák elleni esetet, ahol, mint később kiderült, az elkövetők szintén romák voltak és senki nem kért bocsánatot, nem vonta vissza nyilatkozatát, amiért rasszizmussal vádaskodott, ehelyett tovább folyik a gyűlöletkeltés és az egész ország rasszistázása - fogalmazott a képviselő. 

 

Balog véleménye szerint eközben a közbiztonság rohamosan romlik, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium támogatásával szabadságjogokat korlátoznak, közérdekű adatokat titkolnak el, a titkosszolgálatokat pártpolitikai célokra használják, és jogállami következmények nélkül hagyják a 2006 őszi rendőri brutalitást. Kifejtette továbbá a politikus, hogy a szocialisták nem tesznek mást, csak rasszistáznak, miközben nem tudnak elszámolni a romák támogatására szánt támogatással sem. 

 

 

Csak hogy világos legyen: elítélünk minden félelemkeltést, elítéljük a gyűlöletkeltést, a romák elleni támadásokat, és természetesen együtt érzünk az áldozatokkal, akár romák, akár nem - magyarázta Balog Zoltán, hozzátéve: károsnak tartjuk természetesen a Magyar Gárda tevékenységét is, de nem fogadjuk el a kettős mércét itt sem. Az olaszliszkai tanár, a kiskunlacházi kislány, a tatárszentgyörgyiek, a veszprémi kézilabdás számunkra egyformán fontosak, mindannyian áldozatok, egyik eset sem elfogadható, és mindez Magyarország emberi jogi helyzetéből következik - mondta a fideszes politikus. 

 

A képviselő ezután a Szabadság Kör Magyarország emberi jogi helyzetéről készített könyvét ajánlotta a honatyák figyelmébe, amely többek között foglalkozik a szabadságjogok korlátozásával, és azzal, hogy milyen emberi jogi sérelmeket követnek el Magyarországon a hatóságok. 

 

A Szabadság Kör nevében a honatya egy internetes szavazás végeredményeként átadta a Draskovics Tibornak adományozott 2009-es Jogtipró-díjat, amely egy elhasznált csizma felhasználásával készült, és felszólította a szabad demokratákat, hogy a kettős mérce ellen együtt lépjenek fel, és ne keltsék Magyarország rossz hírét a politikai érdekekből elkövetett rasszistázással.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr811103477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása