HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A kormánynak felelnie kell a kihűlt, fagyhalált szenvedett, és az egész télen fázásra ítélt emberekért

Kisgazda 2009.03.11. 02:53

Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselőnk interpellálni kívánta Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert, és rajta keresztül a Kormányt.

Már 2007-ben szóvá tették a Fidesz frakció kisgazdái az Országgyűlésben, hogy a közelgő telet a falvakban élő emberek félve és rettegve várják. Elmondtuk, hogy a balliberális kormányzat által okozott szociális válság a tél során halálos áldozatokat fog szedni. Azonnali segítséget követeltünk. A kívánatos intézkedésekre javaslatainkat is előterjesztettük, ezeket természetesen semmibe vették.

Azóta lassan egy újabb tél is véget ér, érdemi kormányzati cselekvés, hathatós állami segítségnyújtás nélkül. Az emberek - mindenekelőtt a szegény emberek - magukra maradtak. Hazánkban, a kormány okozta szociális válság következtében mintegy 700.000 fő él olyan reménytelenül, olyan irtózatos szegénységben, hogy jövedelmükből nem hogy fűtésre, de még meleg ételre sem telik. A jelentések teljes bizonytalansága miatt nem tudhatjuk pontosan, hogy hány halálos áldozata van a valóságban a kormánynak és a téli időszaknak. A feltehetőleg kozmetikázott adatok szerint is telente több száz halálesetről számolt be a sajtó. A helyzet az, Tisztelt Miniszter Asszony, hogy az Önök kormánya eközben nem sajnált milliárdokat adni a bankoknak, nem sajnált milliárdokat elszórni szolgalelkű propagandistáknak, de még vadonatúj luxusautók vásárlására sem átallottak milliókat költeni.

Tisztelt Miniszter Asszony!

A Gyurcsány-kormány évek óta nem biztosítja a téli tüzelés lehetőségét azoknak a szerencsétlen sorsú embereknek, akik szilárd tüzelőanyag felhasználásával többnyire egyetlen helyiséget igyekeznek melegen tartani, vagy anyagiak hiányában a fűtésszámlát nem tudják kifizetni. Közülük évről-évre százak vesztik el kihűlés következtében életüket. Pedig a kormányzati pazarlás visszafogásával megoldható lenne, hogy ne fagyjon meg telente több száz ember hazánkban. A kormánynak azonban a saját kényelmének garantálása, a balliberális klientúra pénzelése fontosabb, mint a szociálisan rászorulókról való gondoskodás.


Javaslatot tettünk arra, hogy biztosítsa a kormány az önkormányzatok számára a többletfeladatok ellátásához azt a költségvetési forrást, amivel az önkormányzatok képesek lesznek már a tél kezdete előtt felmérni a veszélyeztetett családokat, egyedülálló embereket, a szükséges segítség módját és mértékét. Javasoltuk, hogy az állami tulajdonú erdőkből - ideértve a természetvédett erdőket is - előre kijelölt helyen és módon legyen biztosított a saját szükségletre szolgáló tűzifa-kitermelés. Biztosítsunk értelmes tevékenységet a közmunkát végzők számára, kapjanak arra alkalmas emberek a szociális munkára felkészítést, legyenek ezek az emberek képesek a rászorulók szakszerű segítésére.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Mindenekelőtt beismeri-e végre a Kormány a felelősségét a mulasztásokért, és a mulasztások miatt bekövetkezett halálesetekért?

Hajlandó-e a kormány részéről részletes, a szükséges forrásokat és jogszabályi változásokat is magába foglaló tervet a Parlament elé terjeszteni és azt a Parlamentben megvitatni?

Érez-e személyes felelősséget azért, hogy ezen a télen ismét magára maradtak az arra rászorulók?

Dr. Turi-Kovács Béla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr19995128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása