HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Új kormány hozhat csak fordulatot

Kisgazda 2009.03.03. 02:58

A nagykőrösi Arany János Kulturális Központ dísztermét zsúfolásig megtöltő több száz érdeklődő előtt tartott előadást Turi-Kovács Béla fideszes országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke, Szajlai Csaba, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Németh Miklós Attila, az Echo Tv műsorvezetője és Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő 2009. február 28-án, szombaton.

A kormány számonkéréséről, a magyar gazdaság és a hazai termékek versenyképességéről, valamint a gazdasági válságból való kilábalás esélyeiről volt szó a hét végi nagykőrösi gazdasági fórumon.

A polgármester elmondta: Nagykőrös válasza a válságra az, hogy előre menekülnek, és gőzerővel pályáznak uniós támogatásokra. Csaknem tízmilliárd forint értékű csatorna-, csapadékvíz-elvezetési és fürdőfejlesztést valósítanak meg a következő években. Szajlai Csaba szerint a gazdasági válságból való kilábalás receptje az előre hozott választás, egy hiteles új kormány és a mostaninál jobb válasz a válság kezelésére. Németh Miklós Attila rámutatott, ki kell vonnunk magunkat a minket leuraló, manipuláló információs hálózatok hatása alól, hogy érdemben tudjunk dönteni a magyarság érdekét szolgáló értékrend mellett. Turi-Kovács Béla véleménye szerint ma Magyarország hátramenetben van, ezért a nemzet iránt elkötelezett kormány kell, amely helyreállítja a társadalmi békét, a hitelességet a polgárok és a külső hitelezőink felé.

A résztvevők közül hozzászólásukban többen hangsúlyozták, hogy számon kell kérni a jelenleg hatalmon lévőket, a továbbhaladáshoz erre mindenképp szükség van. Turi-Kovács Béla szerint a számonkérés csak a törvényesség és az alkotmányosság keretein belül lehetséges. "Az elmúlt húsz évben a megbocsátás nagy szelleme lengte át a politikai életet, ám az elmúlt hét év károkozóinak felelniük kell. A polgári szövetség azonban nem fog a törvényes és az alkotmányos útról letérni" - emelte ki a kisgazda politikus.

Czira Szabolcs polgármester szerint ha 2010-ben a Fidesz vezette polgári szövetség nyeri az országgyűlési választásokat, akkor lesz számonkérés: "Ha bárki hibázik a saját munkájában, mulaszt, műhibát vét, akkor nem maradhat el a felelősségre vonás. Ez a kormány műhibák sorozatát követte el, mert 2002-ben jó állapotú országot és gazdaságot vett át, ám hét év alatt zátonyra futtatta mindkettőt." Szerinte megdöbbentő, hogy a Zuschlag-ügyben benne van a fél kormány, mégis gyakorlatilag csak egy embert tesznek felelőssé.

A magyar gazdaság és a hazai termékek versenyképességével kapcsolatos kérdésre Szajlai Csaba azt válaszolta, hogy a nyugat-európai uniós tagállamok burkolt protekcionista gazdaságpolitikát folytatnak, Ausztriában például a termékek kilencven százaléka osztrák. "Erre a mi válaszunk csak az lehet: vegyünk minél több magyar eredetű terméket!"

Strbik László
(Magyar Hírlap)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr71976787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása