HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Zuschlagosodott az oktatási tárca

Kisgazda 2009.03.01. 19:49

Hatszázezret kért a minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatója a támogatásért.

"Titokban hatszázezer forint átadására kérte közvetlen munkatársa számára Borovszky Tímea, az oktatási minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatóságának főigazgatója a Katapult Mentorprogram igazgatóját 2008 áprilisában" – tudtuk meg Nagy Attilától. Az időközben leváltott programvezető elmondta, Borovszky Tímea utasítását beosztottja és ő is megtagadta. A főigazgató Nagy állítása szerint azt kérte, hogy a hátrányos helyzetű hallgatóknak szánt 45 millió forintos támogatási keretből vegyék el az összeget. Egy hónappal később hat hétig tartó vizsgálat kezdődött a Katapult Mentorprogramot működtető HÖOK a Hallgatókért Alapítványnál, Borovszky Tímea közvetlen munkatársát pedig elbocsátották. Nagy Attila elmondta, miután megtagadták a pénz átadását, a program minisztériumi támogatottsága váratlanul megszakadt. A Katapult Mentorprogram szakmailag ellehetetlenült, pedig az oktatási tárca legfőbb célját, az esélyegyenlőtlenség csökkentését célozta azzal, hogy 2005-től kezdve felsőoktatásba jelentkezőhátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűeket támogatott.

Nagy Attila nyílt levelében tiltakozott a történtek és a program ellehetetlenítése ellen. Lapinformációk szerint Hiller István miniszter szabályossági eljárást és egy köztisztviselővel szemben fegyelmi eljárást rendelt el. Ennek eredményéről még nem adott tájékoztatást a szaktárca. Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatója a C-Pressnek rágalomnak mondta Nagy Attila minden állítását. A Katapult Mentorprogram vezetője azonban továbbított egy kimutatást a szaktárcának, amelyben az áll, hogy a minisztérium 2006-ban az akkor Borovszky Tímea saját tulajdonában lévő céggel már egy hónappal a HÖOK a Hallgatókért Alapítvány előtt szerződést kötött 4,2 millió forint értékben a program hirdetésére.

SCS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr86974043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása