HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Segítséget a rászorulóknak!

Kisgazda 2009.02.25. 03:07

Dr. Turi-Kovács Béla felszólalása az Országgyűlés február 23-i ülésén az alapvető élelmiszerek ÁFA-tartalmának csökkentése érdekében.

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. 2008 áprilisában nyújtottuk be először Kékkői Zoltán képviselőtársammal ugyanezt a javaslatot, majd benyújtottuk a költségvetéshez is. Akkor még úgy nézett ki, hogy a válság még nem akkora, mint amekkorára időközben nőtt. Akkor még valamelyes megértést kellett tanúsítanunk a lanyha támogatás okán, mert akkor még azt se lehetett vélni, hogy olyan tél következik, amelyik meghozta a maga halottjait. A tél meghozta azokat a halottakat, akik kihűltek, megfagytak, akik élelemhez sem jutottak. Közös felelősség, hogy ezen valamit javítsunk, hogy ezen valamiféle javítás következzék.

Ha tárgysorozatba engedi venni a Ház javaslatot, mód lesz arra - hiszen nagyon jól tudjuk, hogy külön fejezeteken vannak az egyes élelmiszerek felsorolva -, hogy akármiféle segítséget tudjunk adni azoknak, akik arra a legjobban rászorulnak. Nem biztos, hogy az a tökéletes, amit mi kitaláltunk, de az biztos, hogy segítségre van szükségük ezeknek az embereknek. Tudom, hogy most sokan mosolyognak vagy elnéznek a levegőbe, de itt több millió emberről van szó, barátaim, tisztelt képviselőtársaim, akik rászorulnak arra, hogy a legalapvetőbb élelmiszerekhez valamilyen módon hozzájussanak. Ezért én is azt kérem, hogy támogassa a Ház a javaslatot.

(www.parlament.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr39964419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása