HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Békeidőben ilyen válságot Magyarország még nem élt át

Kisgazda 2009.02.22. 03:39

 
 
 
Ma Magyarország történelmének egyik legsúlyosabb és legösszetettebb válságát éli meg, amely a pénzügyi-gazdasági összeomlás közvetlen fenyegetésétől indulva eljutott az ország szellemi, kulturális, politikai és morális válságáig - mondta Kövér László a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt (KPE-KPSZ) szombati budapesti fórumán.
 

A Fidesz választmányi elnöke szerint a legsúlyosabb kárt a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok azzal okozták az országnak, hogy elvették az emberek hitét és reményét, hogy lehet Magyarországon másfajta életet is élni, mint a holnaptól, a mindennapi megélhetéstől való rettegés.

"Én azt hiszem, anélkül hogy túlzásokba esnénk, nyugodtan mondhatjuk, hogy békeidőben ilyen válságot Magyarország még nem élt át" - jegyezte meg.

Hozzátette: Az, hogy az ország gazdasági fejlődését újra emelkedő pályára lehet-e állítani, nagyban összefügg azzal, hogy a magyar embereknek vissza lehet-e adni a hitét, hogy érdemes-e, "immár többszörösen is kifosztva és becsapva", még egyszer nekirugaszkodni az újjáépítésnek.

Azt is elmondta, hogy ehhez a munkához "mindenkire szükség van", nemcsak a jobboldali szavazókra számítanak, hanem azokra is, akik "a jobb- és baloldal között meghúzódó határok szerinti véleménykülönbségüket félretéve" hajlandóak lesznek közreműködni a válság leküzdésében.

Hangsúlyozta: elsőként a szűkebb jobboldalon kell egységet teremteni, mert ha ez nem sikerül, akkor 2010-ben még biztosan nem, azután viszont újra előfordulhat, hogy ismét az MSZP alakíthat kormányt.

A szocialistáknak egyetlen egy esélyük van, hogy talpon tudjanak maradni abban a politikai válságban, amit ők maguk idéztek elő: az, hogy a magyar nemzeti és keresztény oldal úgy nézzen ki, mint 1994-ben - mutatott rá a politikus.

Mint elmondta, az MSZP akkori, reményei szerint "soha meg nem ismétlődő" sikerét az okozta, hogy a jobboldal széttagoltan állt oda a megmérettetéshez, illetve az SZDSZ vezetői egyszerűen elcsalták mintegy 12-13 százaléknyi szavazó voksát a jobboldalról a baloldalra.

"Az átverés, a becsapás, a manipuláció 1994-ben aratta első diadalát" - emlékeztett, hozzátéve: azóta sincs az MSZP-nek más esélye, mint egy olyan politikai konstellációt előidézni, amelyben összegyűjti a baloldali voksok jelentős részét, a jobboldalról pedig különböző trükkökkel lefarag néhány százalékot.

"Nekünk ezért, akit lehet, meg kell győzni, nemcsak a polgári, hanem a másik oldalon is, világossá téve, hogy a jobb- és baloldal határvonala elvesztették az aktualitásukat, mert az úgymond baloldali pártot vezető nomenklatúrának a baloldalhoz semmi közük nincsen" - vélekedett Kövér László.

Kövér szerint azonban vannak olyan magukat jobboldalinak való politikai csoportok is, amelyek nézetei és programjai "nemhogy nem egyeztethetők össze a mi világképünkkel, hanem sok esetben ellentétesek is azzal".

Mindaz, ami a szövetség körül zajlik, lehet, hogy azoknak a jóhiszemű tudatlanságával történik, akik ebben látszólag főszerepet játszanak a kulisszák előtt, ám e mögött valójában azoknak a manipulációja és érdeke áll, akik a kulisszák mögött rendezik a színjátékot - fogalmazott a képviselő.

Kövér László azt is mondta, hogy a 2010-es választási győzelem után kezdődik csak a "neheze", az ország újjáépítése ugyanis akkor lesz sikeres, "ha nem egy ciklusra, hanem kettőre vagy annál is többre" sikerül megszerezni a választók bizalmát.

Gráfnak mennie kell

Gráf József szakminiszternek "mennie kell", mert nem tudta megvédeni azt az ágazatot, amelyet neki meg kellet volna védenie - hangsúlyozta Turi-Kovács Béla a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke.

A politikus ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a kormány az általános megszigorítások részeként 37 milliárd forintot tervez kivonni a mezőgazdaságból.

Turi-Kovács szerint a forráskivonás nyomán az agrárium versenyképessége "csak óriási áldozatokkal lesz majd helyreállítható", és növekedni fog a munkanélküliség is, ami ellentmond Gyurcsány Ferenc legújabb, a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozó válságkezelő csomagjának is.

Turi-Kovács Béla azt mondta, a miniszternek azért is távoznia kell, mert a kompenzációs felár, bár "az áfa elment már a csillagos égig", nem emelkedik, és emiatt tönkremehetnek a háztáji gazdaságok.

fidesz.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr12957745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása