HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A kitörési pont a termőföld

Kisgazda 2009.02.11. 03:44

A Nyugat-dunántúli Kisgazda Régió regionális értekezletet tartott 2009. február 7-én Zalagerszegen.

A munkanélküliség csökkentését célzó kisgazda javaslatokat ismerhették meg szombaton a sajtó képviselői a Fidesz megyeszékhelyi irodájában.

Dr. Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt országos elnöke elmondta, mivel kormányzati pozícióra törekszenek, konkrét elképzelésekkel rendelkeznek a munkanélküliség csökkentésére. Alapelvként azt hangsúlyozta, nem szabad csak az uniós segítségre alapozni, hazai stratégiát kell kidolgozni. Magyarország kitörési pontja a termőföld, s az erre építkező magyar ipar. Újjá kell éleszteni a 90-es években teljesen veszni hagyott ágazatot, mégpedig a termelés, feldolgozás, értékesítés egységét megteremtve. A kisgazda vezető szerint mindez nem azt jelentené, hogy állami kézbe kerülne az irányítás, ám az állam befolyásoló erejére szükség volna annak érdekében, hogy az egyes szegmensek ne gyengítsék, hanem erősítsék egymást. Szólt az EP-választások jelentőségéről is.

Gyutai Csaba, a Fidesz megyei elnöke megerősítette, szerintük is belső megoldásokat kell találni a munkanélküliség csökkentésére, kevesebb globalizmusra és több lokalizmusra lenne szükség. Leszögezte még, hogy nyitottak a kisgazdákkal való hosszú távú együttműködésre.

(zalaihirlap.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr20936177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása