HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

A parlament önfeloszlatását kezdeményezi a Fidesz

Kisgazda 2009.02.02. 03:56

A Fidesz a parlament önfeloszlatását kezdeményezi a holnapi rendkívüli ülésen - mondta tegnap Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője elnökségi döntésükről.

A Fidesz olyan javaslatot nyújt be holnap, hogy március 8-i hatállyal oszlassa fel magát az Országgyűlés. Lesz idő a javaslat általános vitájára is. A köztársasági elnök - amennyiben a parlament megszavazza a határozatot - az új országgyűlési választást az uniós szavazással egy napra, június 7-re ki is tűzhetné - magyarázta tegnap Navracsics Tibor. A döntést azzal indokolta, hogy a miniszterelnök láthatóan nem találja a válságkezelés fonalát, a kormány kapkod. A költségvetés két hét alatt megbukott.

A frakcióvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz az adócsökkentésről. Tavaly december 5-én még egyértelműen kizárta az adócsökkentést, most hétfőn pedig már annak szükségességéről beszélt. Tegnap viszont, ismét ellentmondva önmagának, már azt mondta, jelentős, radikális adócsökkentésre nincs lehetőség. Navracsics úgy folytatta, hogy Gyurcsány újabb hitelfelvétellel zálogosítja el az országot. Az IMF-től és az Európai Uniótól felvett kölcsönök után hétfőn újabb, 132 milliárd forintos hitelfelvétellel szembesülhettünk. Navracsics összegzése szerint a mínusz háromszázalékos gazdasági növekedés, valamint a rendkívül magas államadósság tovább nehezítik a helyzetet.

A politikus úgy vélte, hatékony válságkezelést csak egy hiteles, a többség bizalmát bíró és cselekvőképes kormány tud megvalósítani.

Gyurcsány Ferenc cinikusan reagált. Azt mondta, van most fontosabb dolguk a parlament feloszlatásánál. Dávid Ibolya (MDF) úgy reagált, azt várja a Fidesztől, fejtse ki azt a gazdasági programot, amellyel legyőznék a válságot. Ha ezt az MDF hitelesnek tartja, megszavazzák az önfeloszlatást. Fodor Gábor SZDSZ-elnök közölte: megfontolják a Fidesz javaslatát. Átgondolják, mi az ország érdeke, a válságkezelés felgyorsítása vagy új program kidolgozása.

(Magyar Hírlap)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr64917468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása