HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Rémálom a Hársfa utcában

Kisgazda 2008.12.24. 03:17

Egy évek óta tartó problémát megelégelve a VII. kerületi Hársfa utca 34-ben lakók szeptemberben több mint 50 aláírással ellátott kérelmet nyújtottak be Hunvald György polgármesterhez, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület vezetőjéhez. A lakók állítása szerint két, szociális alapon lakást bérlő család évek óta antiszociális magaviseletével félelemben tartja a környéken lakókat.

A címzettek azonban nem vettek tudomást a panaszos levélről. A helyzetnek járt utána a Lánchíd Rádió riportere, aki október végén személyesen győződött meg a Hársfa utcai közállapotokról. A lakók elmondták panaszaikat, s bár a bepanaszoltak többnyire tagadtak, volt, amit nyilvánosan beismertek.

Dacára a Lánchíd Rádió tényfeltáró riportjának, az illetékesek továbbra sem intézkedtek. Ezért a Lánchíd Rádió december 17-én újra foglalkozott az üggyel, lejátszotta a korábbi műsor részleteit, és élő telefonos beszélgetésben megkérdezte Iványi Andrást, az egyesület helyettes vezetőjét, hogy miért nem tesznek semmit a probléma megoldása végett. Iványi tagadta a lakók panaszleveleiben szereplő állításokat, amelyeket kizárólag alap nélküli, rasszista indíttatású panaszoknak titulált, arra hivatkozva, hogy a szóban forgó két család roma származású. Annak ellenére minősítette a konfliktus rasszista indíttatásúnak, hogy volt olyan roma származású lakó, aki mindenben megerősítette a panaszos lakók elmondásait. Ebből is látszódik, hogy a konfliktusnak nincsenek etnikai vetületei, származástól függetlenül állnak egymással szemben törvénytisztelő és összeférhetetlen állampolgárok a Hársfa utcában.

A Kisgazda Polgári Egyesület fővárosi elnöke nyílt levélben kérte korábban Hunvald Györgyöt, hogy megnyugvást jelentő megoldást találjon az összeférhetetlenül és indulatkeltő módon viselkedő két család és a többi lakó közötti konfliktus megoldására. Az önkormányzat és az egyesület azonban sem a lakókat, sem a KPE-t nem tisztelte meg válaszával.

Ezek után az olvasóra bízzuk annak eldöntését, hogy milyen szándéka van az Önkormányzat és az Oltalom Karitatív Egyesület vezetésének azzal, hogy tűzfészket tart fenn?

(kpe.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr9839431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása