HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Biztonságos magyar élelmiszereket a hipermarketek polcaira!

Kisgazda 2008.12.18. 03:43

A Kisgazdák már felhívták a figyelmet arra, hogy a külföldről beérkező, bizonytalan eredetű és összetevőjű élelmiszerek szinte akadálytalanul kerülnek a hipermarketek polcaira és onnan a vevőkhöz. Az Írországból érkezett dioxinos hústermék a főállatorvos korábbi állításával szemben most már bizonyítottan tőkehúsként is forgalomba került Magyarországon.

A Kisgazdák követelik, hogy az élelmiszer-láncról szóló törvényben kötelező előírásként szerepeljen minden külföldről érkező élelmiszer esetében a szúrópróba-szerinti ellenőrzés, gyanús termék beérkezése esetén pedig hat hónapon keresztül minden termék vizsgálatát el kell rendelni. A fogyasztóknak jogában áll tudni, hogy milyen termékeket vásárolnak, ezért követeljük, hogy kormányrendelet írja elő a magyar termékek jól látható megkülönböztetését.

Bebizonyosodott, hogy a külföldről beérkező élelmiszerek állapotáról és minőségéről a fogyasztó nem jut hiteles tájékoztatáshoz. Az ír dioxinnal fertőzött sertéshús esetében a főállatorvos előbb azt nyilatkozta, hogy ilyen árú nem érkezett Magyarországra, majd hogy csak tranzitként, ezt követően hogy fertőzött sertésmáj érkezett, majd elismerte, hogy feldolgozott termékekben jelen van a dioxinos hús, végül kiderült, hogy Magyarországon tőkehúsként is forgalomba került a veszélyes termék.

Azonnali intézkedéseket várunk el annak érdekében, hogy az emberek a drága pénzen megvásárolt élelmiszerek biztonságáról meggyőződhessenek.

Dr. Turi-Kovács Béla
a Kisgazdák elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr21829137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása