HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Mit enged a kormány a karácsonyi asztalunkra?

Kisgazda 2008.12.12. 17:49

A mézbotrány után most az ír dioxinos hús esetében is bizonyította a hazai élelmiszer ellenőrzés, élén az agárminiszterrel és a főállatorvossal, hogy a feladatuk ellátására alkalmatlanok.

Különösen súlyosnak kell ítélni, hogy a főállatorvos előbb megnyugtatta a közvéleményt, hogy nem kerülhetett Magyarországra a mérgező húsból, majd utóbb kényszerűen beismerte, hogy mégiscsak eljuthatott a magyar emberek asztalára a dioxinos sertéshús.

Az Európai Unión belüli tőke- és áru gátlástalan áramlása Magyarországon eddig a legsúlyosabb károkat az állattartóknak okozta. A magyarországi sertésállomány 1990-hez képest 11 millióról alig több mint 3 millió darabra csökkent, és ezek piaca is az olcsó és rossz minőségű külföldi árú beáramlása miatt bizonytalan.

Az élelmiszer-ellenőrzés Magyarországon a könnyebbik utat választotta: kistermelőket, a hazai kispiacokra kijutó őstermelőket igyekszik drákói szigorral tönkretenni. A magyar közvélemény elvárja a kormánytól, az agrárminisztertől, hogy haladéktalanul szigorítsa meg a külföldről érkező élelmiszerek ellenőrzését, terjesszenek be törvényjavaslatot a Parlamenthez, és kötelezően írják elő, hogy a kereskedelemi elárusítóhelyeken, elsősorban a hipermarketekben a polcokra írják fel, hogy az ott kínált termék külföldi vagy magyar árú. 

Dr. Turi-Kovács Béla
a Kisgazdák elnöke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr73819393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása