HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Magyarország aknamezőn

Kisgazda 2008.12.07. 03:12

Európában Magyarországnak van a legrosszabb kormánya" - jelentette ki tegnap Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Reformszövetség ülése után. Szerinte a kabinet csak tetézi a válságot azzal, hogy egyik héten az SZDSZ-t, a másik héten pedig az MDF-et vásárolja meg a parlamenti szavazáskor.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint azért nem látszik a fény az alagút végén, mert nem alagútban vagyunk, hanem gödörben. Kitért arra is, hogy a kontinensen nincs még egy kormány, amely elmondhatná magáról: kormányzása idején minden évben alacsonyabb gazdasági növekedést produkált, mint az előző esztendőben. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a válságkezelésre adott válaszok rosszak, a kormányzati politika pedig aknamezőre vezeti Magyarországot. Megjegyezte: a munkanélküliség növekedése megfékezhető lenne, a munkahelyeket pedig megvédhetnék. Orbán négy reformot tartott szükségesnek a munkahelyek megtartása érdekében: politikai-kormányzati, adó-, valamint foglalkoztatáspolitikai és fejlesztéspolitikai reformra is szükség van. Fontos kérdésnek nevezte, hogy Magyarország a jelenleginél is gyengébb állapotban kerül-e ki a válságból, rosszabb életszínvonallal és gyengébb gazdasággal, vagy kevesebb munkanélkülivel és jobb gazdaságszerkezettel. "A kapitalizmus újjáépítésére van szükség. Olyan kapitalizmust kellene megteremteni, ami jó a magyar munkavállalóknak, a magyar tőkének és a külföldi beruházóknak" - hangsúlyozta. Tegnap Székesfehérvárott helyi vezetőkkel és nagyvállalkozókkal találkozott Orbán Viktor.

Laptársunknak úgy nyilatkozott: "Rá kell venni a kormányt, hogy változtasson az önkormányzatok támogatási szabályain." Január végére összehangolt reformjavaslatokat készít a Reformszövetség. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hangoztatta: cél, hogy a következő évtized elején az euró legyen a fizetőeszköz, s tíz éven belül a hazai átlagjövedelmek megközelítsék az európai szintet. Azt szeretné, ha még ebben a kormányzati ciklusban megkezdődne a reformok második hulláma.

Szajlai Csaba
(Magyar Hírlap)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr26808691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása