HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Mi a szociális válság?

Kisgazda 2008.12.02. 04:50

A társadalom többsége látja és a saját bőrén tapasztalja is, hogy hazánkban évről évre hónapról hónapra egyre nagyobb mértékben van jelen a szociális válság amelynek a méréke csak súlyosabb a Gyurcsány-kormány folyamatos megszorító intézkedései és a gazdasági világválság negatív hatásai következtében.

Azonban az ismert tények ellenére egyes kormánypárti politikusok a mai napig tagadják a szociális válság létezését és ezen véleményüknek hangot is adnak. Ezen megnyilatkozások alapján kijelenthető az, hogy a szocialisták továbbra is hülyének nézik az embereket vagy nem tudják miről beszélnek és egyáltalán nincsenek tisztában az ország valós helyzetével ami alkalmatlanságukat támasztja alá. Ez az állapot pedig egyáltalán nem segíti elő a válság megoldását, hanem súlyosbítja azt. A szociális válság felszámolásának alapfeltétele lenne a valós helyzettel történő szembenézés.

De sajnos a valós helyzettel szembenézni a kormány részéről senki nem akar, sőt tagadják a mai napig azt, hogy emberek millió milyen szociális körülmények között élnek. Ilyen ember a Gyurcsány-kormány szociális minisztere Szücs Erika is, aki a kormányközeli Népszabadságnak adott interjúban kijelentette, hogy nem tekinti szociális válságnak azt a helyzetet ha az emberek nem tudják kifizetni a számláikat, csak azt ha súlyosan megrendülnek a mindennapi létezés feltételei.

Ezek szerint ha egy család elkeserítő szociális helyzete következtében nem tudja kifizetni a gázt, a villanyt, a vizet, a távfűtést és emiatt fennáll a veszélye annak, hogy kikapcsolják a közműveket az legyen nyugodt fogadja el a helyzetét ne csináljon semmit, mivel ez a helyzet nem rendíti meg a mindennapi létezés feltételeit. Ezzel az állítással csak egy a gond mégpedig az, hogy nem igaz. Ugyanis a mindennapi létezés feltételei alapvetően megrendülnek ha egy család se fűteni se világítani nem tud.

Szücs Erika megnyilatkozásában az a legszomorúbb, hogy mindazt amit mondott azt szociális miniszterként mondta akinek az lenne a feladata, hogy minden eszközzel segítse a szociálisan rászorultakat.

Tehát akár elfogadja akár nem a miniszter asszony és a Magyar Szocialista Párt egyértelműen tapasztalható az , hogy hazánkban szociális válság van amelynek mértéke a gazdasági világválság következtében csak súlyosbodni fog. A szociális válság biztos jele, hogy csökkenek a reálkeresetek ennek következtében pedig egyre kevesebbet ér az emberek fizetése és egyre több magyar család kerül abba a helyzetbe, hogy hónap végén nem tudja kifizetni a számláit.

Harangi Fülöp

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr62799104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aki 2008.12.07. 19:12:29

meg hisz ezeknek megerdemelne hogy elveszitse az allasat, kostoljon csak bele a mai magyar valosagba amit a szoci elit krealt. A vg. valsag mar csak utolso dofes a mar evek ota agonizalo magyar gazdasagnak. Csak ido kerdese hogy meginduljan a lavina tobb tizezer csalad mehet tonkre, munka es megelhetes nelkul, elvesztik a lakasukat ha mar nem tudjak a hitellt torleszteni

ke 2008.12.09. 07:05:26

ki ez a Harangi Fülöp?
Szociálisan ellehetetlenült honpolgárunk?Nem hiszem!
Azt nem hallja Fülöp ur,hogy a karácsonyi bevásárlások értéke a tavalyihoz képest növekedett?!Akkor miből van pénz?
Aki nem nem tudja kifizetni a villanyszámlát ne vegye tele a lakását (3.tv,DVD,Hifi,mobiltelefonok)hiradástec hnikai berendezésekkel és ne bömböljön az áramfaló hangfal meg 2-3 digi antenna hanem legyen elég neki a közszolgálati csatornák.ott is van Hir tv tud butulni!Meg nem tátott szájjal kell a segélyt várni hanem kiganézni maga alól a faluját rendbe téve(tisztelet a kivétel).
Aztán majd Fülöp ur sem ir marhaságokat.

enternet 2008.12.09. 07:10:21

Én azt hiszem, hogy nem az a lényeg, hogy ki ez a Harangi Fülöp?-hanem az, hogy miért vagy ekkora állat???
Te mindent elhiszel amit a posztkommonista médiák el akarnak hitetni veled(lveünk),mert ez az elhintett süket dumájuk pont azt a célt szolgálja, hogy nincs semmi baj ebben az országban, mindenki meg tud élni ...no és milyen jól..! Mert költekeznek az emberek. Holott lehet, hogy évek óta gyüjtögettet rá, hogy egyszer megtudjon venni valamit.!.. mert ezt nem tudhatod!!..és ettől még nincs jó lét, és ezért jó a cikk...és egyben elgondolkodtató is...

freedmann 2008.12.09. 07:11:20

A HírTv-t ne szid, mert rengeteg kommunistát lebuktatrott már. Lehet, hogy te leszel a következő.
süti beállítások módosítása