HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Magyar az Európai Parlament kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó munkacsoportjának élén

Kisgazda 2008.11.20. 17:57

Az Európai Parlament legbefolyásosabb állandó munkacsoportjának, az Európai Néppárt frakciójában a kis- és középvállalkozások érdekeit szolgáló SME Circle-nek az elnökévé választották Becsey Zsoltot. A magyar néppárti (Fidesz) politikust titkos választáson, kétharmados többséggel szavazták meg európai képviselőtársai, amit az új elnök eddigi munkateljesítménye elismeréseként értékel. Becsey Zsolt célja, hogy - különös tekintettel a mostani válságra - mihamarabb olyan uniós jogszabályok szülessenek, amelyek az eddiginél nagyobb mozgásteret adnak a kis- és középvállalkozásoknak új és jó munkahelyek teremtésére.

Az Európai Parlamentben a legnagyobb - jobbközép - pártcsoportnak van egyedül kis- és középvállalkozásokat szolgáló állandó munkacsoportja, ami egyúttal része az Európai Néppárt vállalkozói érdekeket megjelenítő ernyőszervezetének, a brüsszeli székhelyű SME Union-nak. E munkacsoport, az SME Circle (Kis- és Középvállalkozások Köre) az egyik legrégibb és kétségkívül a legbefolyásosabb állandó testület az Európai Parlamentben, tükrözve az Európai Néppártnak a munka és a foglalkoztatás iránti elkötelezettségét. Az SME Circle az évek során megkerülhetetlenné vált az uniós döntéshozásban, minthogy valamennyi, vállalkozásokat érintő jogszabályalkotásban kezdeményező, véleményező és befolyásoló szerepet játszik.

Az SME Circle eddigi német elnökének - a pályafutását a bajor parlamentben folytató Alexander Radwan CSU-politikusnak - a távozása miatt a munkacsoport rendkívüli ülésen választotta meg az utódot. Becsey Zsoltot a brit Philip Bushill-Matthews-zal szemben részesítették előnyben, nagy többséggel, a szinte teljes számban megjelent tagok.

Becsey Zsolt a bizalmat megköszönve kiemelte, hogy a nagyhagyományú néppárti és európai szakmai fórumnak most először lett új tagállamból való, ráadásul első mandátumát töltő elnöke. Ezt egyebek közt a markáns szakpolitikusi arcél elismeréseként fogadja, amit az Európai Parlament Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának, az ECON-nak egyetlen magyar tagjaként az elmúlt több mint négy esztendőben kidomborított.

Az SME Circle új elnöke a következő hetekben a Néppárt elnökségével áttekinti a kis- és középvállalkozásokat érintő európai jogszabályalkotás leginkább időszerű feladatait. Becsey Zsolt törekszik arra, hogy mind a finanszírozás, mind pedig az adózás és a munkajog terén nagyobb mozgásteret nyerjenek az Európai Unió kis- és középvállalkozásai.

(www.becseyzsolt.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr97779853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása