HTML

Kisgazdák Blogja

A polgári kisgazdák nem hivatalos blogja. A bejegyzés tartalmáért a szerző felelős.

Friss topikok

Maradjon köztulajdonban a Főgáz

Kisgazda 2008.11.10. 19:13

 A Fővárosi Közgyűlés elfogadta az önkormányzat vagyonrendeletének módosítását, amelynek következtében eladhatóvá válik a Főgáz, mivel a továbbiakban a cég nem kap közszolgálati besorolást. Ennek alapján kijelenthetjük, hogy a fővárost vezető MSZP-SZDSZ koalició továbbra is érdekelt a Fővárosi Gázművek értékesítésében.

Mi kisgazdák úgy látjuk, hogy a Főgáz tervezett értékesítése által átmenetileg ugyan felszámolhatóak azok a gazdasági nehézségek, amelyek jellemzik Budapest gazdálkodását. De a privatizáció következtében az egyszeri nagy bevétel reményében végleg el fog apadni az a jövedelemforrás, amely eddig évi két-három milliárd forint bevételt eredményezett a fővárosnak és drasztikus mértékben fog emelkedni az így is irreálisan magas gáz ára. Másrészt a városvezetés eddigi gazdálkodása alapján biztosak lehetünk abban, hogy pillanatok alatt fel fogják élni azt a pénzt, amit most kapni lehet a cégért.

Álláspontunk szerint a Főgáz eladása ellentétes a nyugat-európai gyakorlattal, ahol a stratégiailag fontos közszolgáltató cégeket közösségi tulajdonban tartják. Ezenkívül a főváros gazdasági nehézségei a stratégiai vállalatok értékesítése nélkül is felszámolhatóak a protokollköltségek lefaragása és a város észszerű gazdálkodása révén.

A Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetségpárt fővárosi szervezete javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés az Országgyűléshez hasonlóan a stratégiai vállalatok köztulajdonban tartásáról mihamarabb hozzon határozatot!

Harangi Fülöp
Kisgazda Polgári Egyesület-Kisgazda Polgári Szövetségpárt
budapesti elnökségi tag

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgazda.blog.hu/api/trackback/id/tr89762030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rreka 2008.11.10. 23:48:37

Bevezették a Robin Hood adót. Most már nem olyan jó üzlet a Főgáz, ráadásul irreálisan olcsón lehet eladni. Ki tudja meddig él az új adó.... lehet, hogy az eladásig?Én még emlékszem a vizitdíjautomatákra, amiből Kóka úr jelentős pénzekhez jutott.
süti beállítások módosítása